Gazete Vatan Logo

Grip tedavisi için antibiyotik kullanmayın!

Grip tedavisinde antibiyotik kullanımının yanlış olduğunu vurgulayan uzmanlar, bilinçsiz antibiyotik kullanımına dikkat çekiyor.

Grip tedavisi için antibiyotik kullanmayın!

Sonbahar mevsimiyle birlikte solunum yolu hastalıklarının daha sık görülmeye başladığını anlatan Çukurova Üniversitesinden KBB Uzmanı Prof. Dr. Mete Kıroğlu, "Şimdilerde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıkları sık görülüyor. Havalandırması iyi yapılmayan kapalı ve toplu kullanım alanlarında vakit geçirmek bir nedendir" dedi.

Gribal enfeksiyonların viral bir hastalık olduğunu aktaran Prof. Dr. Kıroğlu, şunları kaydetti:

"GRİBAL ENFEKSİYON VİRALDİR, ANTİBİYOTİK KULLANILMAMALI"

"Solunum yolu hastalıkları havayla ve temasla bulaşabilir. Bu nedenle kapalı alanlarda çok zaman geçirilmesin, ortam iyi havalandırılsın. Temiz havada vakit geçirip güneşten yeterince yararlanılmalı. Kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmeli. İyi ve dengeli beslenilmeli. Yeterince sıvı tüketilmeli. Grip aşısı mutlaka yaptırılmalı. Tüm bunlara karşın yine gribal enfeksiyona yakalanılmışsa iyi dinlenilmeli. Gribal enfeksiyon viraldir. Bu nedenle grip tedavisinde antibiyotik kullanılmamalı. Çünkü antibiyotikler bu virüslere karşı tedavide kullanılmaz. Bu tedavide gereksiz antibiyotik kullanımı boğaz ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri öldürür."

Haberin Devamı