Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Ve girdiler!

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı SDG, DEAŞ'ın elindeki Rakka'nın kuzeyindeki askeri üsse saldırı başlatmıştı. Gelen son dakika haberine göre SDG Rakka'ya girdi.

Son dakika haberi: Ve girdiler!

Suriye'den gelen bir son dakika haberine göre, uluslararası haber ajanslarının geçtiği bilgiye göre,

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (DSG), IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya doğusundan girdi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) terör örgütü IŞİD'in elindeki Rakka'nın kuzeyindeki askeri üsse saldırı başlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahmani Reuters'a yaptığı açıklamada, Amerikan destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 'nin bu sabah şafakla birlikte, saldırıyı başlattı.

'ÇOK SERT GEÇECEK'

Reuters'ın telefonla görüştüğü SDG sözcüsü Talal Silo, savaşın çok sert geçeceğini belirterek savaş uçaklarının yanı sıra, koalisyon güçlerinin SDG ile birlikte çaba gösterdiğini söyledi.

RAKKA'YA DOĞUSUNDAN GİRİLDİ

Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Gözlemevi'nde yapılan açıklamada da DSG'nin El Meşleb'deki bazı binaların kontrolünü eline geçirdiği belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ABD BİLGİLENDİRMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamada, Rakka operasyonun 2 Haziran gecesi başladığını ve ABD hükümetinin Türkiye'yi bu konuda bilgilendirdiğini söylemişti.

Haberin Devamı

'EĞER ÜLKEMİZİ TEHDİT EDERSE...'
"Rakka'da ABD'nin, oradaki terör unsurları ile başlattığı operasyon devam ediyor. Dostumuz ABD, terör grupları ile bir başka terör grubunu yok edeceğini düşünerek bir işbirliğine gitti. Türkiye olarak doğuracağı sonuçlardan zerre kadar zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör ülkemizi, milletimizi, nerede tehdit ederse etsin anında gereken karşılık verilecek. Bu harekat devam ederken Rakka operasyonu sonrası ortaya çıkan durumu da yakından izliyoruz, gerekli tedbirleri alıyoruz. El Bab'da, Rai'de yürüttüğümüz operasyonun bölgenin istikrarı ve barış için ne kadar isabetli bir iş olduğu bugün görüldü. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir."