Gazete Vatan Logo

CIA’den Türk ajan açılımı!

Bugüne kadar sadece İngilizce, İspanyolca, Arapça, Çince, Korece, Rusça, Fransızca ve Kürtçe olmak üzere 8 dil seçeneği bulunan CIA, artık Türkçe’yi de listesine ekledi

CIA’den Türk ajan açılımı!

Dünyanın en köklü ve etkili küresel istihbarat teşkilatlarından Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), dünyada bir ilk yaparak internet sitesini Türkçe olarak da hizmete açtı. Bugüne kadar sadece İngilizce, İspanyolca, Arapça, Çince, Korece, Rusça, Fransızca ve Kürtçe olmak üzere 8 dil seçeneği bulunan CIA, artık Türkçe’yi de listesine ekledi. CIA’in Türkçe açılımını yorumlayan istihbarat uzmanları, Türkiye’nin son yıllarda bölgesel olarak etkisinin artması nedeniyle böyle bir adım atılmış olabileceğini belirtirken, ABD’nin Orta Doğu ve Orta Asya politikalarında Türkçe bilen ajanlara ihtiyaç duyduğu açıklandı. Türkçe dil seçeneği siteye yeni eklense de, geçtiğimiz aylarda istifa eden eski CIA Başkanı David Petraeus da dahil olmak üzere birçok üst düzey CIA yetkilisi Türkçe konuşabiliyor.



Türkçe bilen ajan aranıyor

Sitede teşkilat hakkında bilgi almanın yanı sıra, CIA’de kariyer yapmak isteyenlere de iş ilanları gösteriliyor. Türkçe olarak yer alan ilanlar bölümünde, yıllık 75 bin dolar gibi yüksek maaşla çalışacak, Türkçe bilen ajanlar da arandığı görülüyor.

Haberin Devamı