Çince

Çince

Son dakika Çince haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çince ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çince haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çince

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çince gelişmeleri de dahil olmak üzere 474 çince haberi bulunmuştur. Tüm çince haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir? Edebiyatta bulunan birçok farklı destan olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Destanlar genel olarak doğal destan ve yapay destan olarak iki farklı kategoride incelenmektedir. Bozkurt destanı aynı zamanda türeyiş destanı olarak da bilinmektedir. Bozkurt destanının bilinmekte olan bir diğer ismi ise Göktürk destanı olarak ifade edilebilir. 
23.01.2024 Eğitim
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Tarabya'da Uygur Türkleri'nden Çin protestosu! Kalabalık olaysız dağıldı
Tarabya'da Uygur Türkleri'nden Çin protestosu! Kalabalık olaysız dağıldı Çin Konsolosluğu yakınında toplanan Uygur Türkleri, Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgal edilmesinin 74. yıldönümünde protesto gösterisi düzenledi. "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan" sloganları atan kalabalık basın açıklamasının ardında dağıldı.
1.10.2023 Yaşam
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayland, Asya kıtasında ve Hindiçin yarım adasında bulunur. Resmi adı Tayland krallığı olan ülkenin bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelir. 
15.09.2023 Eğitim
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu Adalet Bakanlığı'nın yeni 'Adli Sicil Bilgi Sistemi' (ASBS) ile 28 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 12 yeni yabancı dil daha eklendi. Böylelikle 40 dilde adli sicil belgesi alınabiliyor.
5.05.2023 Gündem
Adli sicil kaydı ile ilgili son dakika açıklaması: E-devlet başvurusuyla hepsi silindi
Adli sicil kaydı ile ilgili son dakika açıklaması: E-devlet başvurusuyla hepsi silindi Adalet Bakanlığı’nın dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde başlatmış olduğu adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet’ten alınması uygulamasında 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi.
6.01.2023 Gündem
'Cem Garipoğlu ölmedi' iddiası! Fotoğraftaki ayrıntı ifşa oldu
'Cem Garipoğlu ölmedi' iddiası! Fotoğraftaki ayrıntı ifşa oldu Türkiye’nin gündemine oturan Münevver Karabulut cinayeti hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Münevver Karabulut’un babası cezaevinde 8 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun, ölmediğini, kaçtı veya kaçırıldığını öne sürdü. Süreyya Karabulut Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve Başsavcılık bu şüpheye yanıt verdi. Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, CNN TÜRK yayınında kararı değerlendirdi. "Maddi gerçeğin ortaya çıkması için itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi. Karabulut ise, "Ben bir babayım, kızım rüyalarıma giriyor ve o adamın ölmediğine yüzde yüz eminim." dedi. Öte yandan olayla ilgili dikkat çeken fotoğraf ayrıntısı ifşa oldu. İşte haberin detayları...
23.12.2022 Gündem
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) duyurdu! Uzman yardımcısı alacak. Yayımlanan ilana göre, TÜİK’e istatistik, iktisat, matematik, endüstri mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği ve yazılım bölümlerinden mezun personel alımı yapılacak. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı şartları ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti ekranı!
12.12.2022 Personel Alımı
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’den Kanada Başbakanı Trudeau’ya tepki
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’den Kanada Başbakanı Trudeau’ya tepki Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu Endonezya’nın Bali Adası’ndaki G20 Zirvesi’nde yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını basına sızdırmakla suçladı.
17.11.2022 Dünya
THY, Avrupa'nın en iyisi seçildi
THY, Avrupa'nın en iyisi seçildi  Türk Hava Yolları (THY), 2022 Skytrax  Dünya Havayolları ödül töreninde  Avrupanın En iyi Hava Yolu, Dünyanın En iyi Business Class İkram Servisi ve Güney Avrupanın En İyi Hava Yolu ödüllerini almaya hak kazandı
23.09.2022 Ekonomi
KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Netlere göre KPSS puan hesaplama formülü!
KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Netlere göre KPSS puan hesaplama formülü! KPSS sınavları ile birlikte adaylar netlerine göre hesaplama ve değerlendirme formüllerini araştırıyor. KPSS 2022 kılavuzunda hesaplama ile ilgili olarak formüller verildi. KPSS’de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Çıkan net sayısı ve ağırlıklı standat puan hesaplanacak. Peki, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Netlere göre KPSS puan hesaplama formülü!
18.09.2022 Eğitim
Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençler için bir fırsat
Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençler için bir fırsat Fatih Belediyesi’nin bu yıl 12’inci kez hayata geçirilecek olan Gönüllü Turizm Elçileri projesi için başlattığı başvurular devam ediyor.
26.05.2022 Yaşam
Cem Garipoğlu kimdir? Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı, Cem Garipoğlu öldü mü Çin’de yaşıyor mu?
Cem Garipoğlu kimdir? Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı, Cem Garipoğlu öldü mü Çin’de yaşıyor mu? 3 Mart 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un SABAH'a Garipoğlu'nun intiharıyla ilgili 8 yıldır içinde taşıdığı şüphesini anlatmasıyla aile avukatı Rezan Epözdemir açıklama yaparak, "Babanın talebi olursa mezarı açtıracağız" ifadelerini kullandı. Peki, Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı, Cem Garipoğlu öldü mü Çin’de yaşıyor mu, kaçırıldı mı? Cem Garipoğlu kimdir?
11.04.2022 Gündem
Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası sonrası flaş açıklama: Mezarı açtıracağız
Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası sonrası flaş açıklama: Mezarı açtıracağız Cem Garipoğlu tarafından 3 Mart 2009'da vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un Garipoğlu'nun intiharıyla ilgili 8 yıldır içimde taşıdığı şüphesini anlatması gündeme bomba gibi düştü. Haberin ses getirmesinin ardından açıklamalarda bulunan aile avukatı Rezan Epözdemir "Süreyya Karabulut'un ölenin Cem Garipoğlu olup olmadığına dair kafasında ciddi soru işaretlerinin olduğu, bu konuda vicdanen rahatsız olduğu ve bayramdan sonra mezarın açılmasını isteği ile ilgili kendisini aradım, bu yönde bir talepleri olduğunda derhal gerekli hukuki süreci başlatabileceğimizi ifade ettim. Kendisi de telefonda biraz duygulandı ve bayramdan sonra bu konuyla ilgili dönüş yapacağını ifade etti" dedi.
11.04.2022 Yaşam
2022 FIFA Dünya Kupası'nda dijital etkiyi GAİA yaratacak
2022 FIFA Dünya Kupası'nda dijital etkiyi GAİA yaratacak Bugüne kadar yapılmış en “akıllı” dünya kupası adayı olan organizasyon, GAIA ekipleri tarafından dijital dünyayla buluşacak.
14.03.2022 Futbol
BTS konseri ne zaman? BTS konseri nasıl izlenir?
BTS konseri ne zaman? BTS konseri nasıl izlenir? K-pop grubu BTS, iki yıl sonra Seul'deki ilk canlı yüz yüze konserleriyle hayranlarını eğlendirmeye hazırlanıyor. 'BTS Permission to Dance On Stage Concert: Seoul', 10-13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin ardından, Nisan ayında Las Vegas'ta yapılacak dört günlük Canlı Oyun etkinliği yapılacak. Peki, BTS konseri ne zaman 2022? BTS konseri online nasıl izlenir?
10.03.2022 Kültür Sanat
İsrail gizli servisi Mossad'ı sarsan yasak aşk skandalı! Ülkesinin gizli sırlarını sevgilisi ve onun kocasıyla paylaştı...
İsrail gizli servisi Mossad'ı sarsan yasak aşk skandalı! Ülkesinin gizli sırlarını sevgilisi ve onun kocasıyla paylaştı... İsrail basının ortaya attığı iddia bomba etkisi yarattı. İstihbarat servislerinin adının son karıştığı skandalda İsrail gizli servisi Mossad başrolde! Mossad’ın eski şefi Yossi Cohen’in 2018 yılı sonlarında gizli aşk yaşamaya başladığı kadın ile kocasına, devlet sırlarını anlattığı öne sürüldü. Şaşırtıcı ancak istihbarat dünyasını sarsan bu skandal ilk değil...
29.12.2021 Dünya
Zoom’a Türkçe dil desteği eklendi
Zoom’a Türkçe dil desteği eklendi Zoom Video Communications, tümleşik iletişim platformuna Türkçe dil desteği eklediğini duyurdu.
16.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Sabıka kaydı ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu...
Sabıka kaydı ile ilgili flaş karar! Bakan duyurdu... Sabıka kaydı ile ilgili yeni uygulamayı bakan resmen duyurdu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dünyanın dört bir yanında yaşayan, çalışan vatandaşlarımız bugün itibarıyla Arapçanın da eklenmesi ile e-Devlet üzerinden 19 dilde adli sicil belgesinin tercümesini alabiliyor. Güven veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
8.12.2021 Yaşam
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu 2021 yazının sonlarında Kaspersky'nin otomatik algılama teknolojileri, birden çok Microsoft Windows sunucusunda ayrıcalık yükseltmesi kullanan bir dizi saldırıyı engelledi. Saldırıyı daha yakından inceleyen araştırmacılar, yeni bir sıfır gün açığı keşfetti.
29.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Ülke seks skandalıyla çalkalanıyor! Piyano prensi gözaltında
Ülke seks skandalıyla çalkalanıyor! Piyano prensi gözaltında Çin medyası, ünlü Çinli piyanist Li Yundi'nin bir seks işçisiyle birlikte olduğu suçlamasıyla gözaltına alındığını bildirdi.
22.10.2021 Dünya
Çin'in Mars keşif araçları 'güneş kesintisi' nedeniyle faaliyetlerine ara verdi
Çin'in Mars keşif araçları 'güneş kesintisi' nedeniyle faaliyetlerine ara verdi Çin'in Tienvın-1 görevi kapsamında Mars'a gönderdiği keşif araçlarının, "güneş kesintisi" nedeniyle faaliyetlerine ara verdiği bildirildi.
6.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullananlar dikkat! Uyarı geldi: Hemen atın
Cep telefonu kullananlar dikkat! Uyarı geldi: Hemen atın Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! O marka telefonların bazı terimleri tespit etme ve sansürleme yeteneğine sahip olduğunu tespit edildi. Litvanya Savunma Bakanlığı, ülke vatandaşlarına şu anda sahip oldukları cep telefonlarını atmalarını tavsiye ederken, yenilerini almamaları konusunda da uyarıda bulundu.
22.09.2021 Bilim ve Teknoloji
KPSS sonuçları e devletten nasıl öğrenilir? KPSS lisans sınav sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? KPSS sınav sonucu sorgulama
KPSS sonuçları e devletten nasıl öğrenilir? KPSS lisans sınav sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? KPSS sınav sonucu sorgulama 2021 KPSS sonuçları 2021 açıklandı. Sınav maratonunu geçtiğimiz günlerde atlatan memur adaylar, ÖSYM'den gelecek olan "KPSS sınav sonuçları açıklandı" duyurusunu merakla bekliyordu. KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla memur olma hakkı elde edenler de netleşti. Peki, KPSS sonuçları nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? İşte, ÖSYM AİS ve e devletten KPSS lisans sonuçları sorgulama ekranı…
16.09.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Çince ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çince haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.