Gazete Vatan Logo

Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Tayland, Asya kıtasında ve Hindiçin yarım adasında bulunur. Resmi adı Tayland krallığı olan ülkenin bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelir. 

Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Tayland Bayrağı Anlamı Nedir?

Tayland, özellikle de yaz aylarında merak edilen ve araştırılan bir ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Asya kıtasının Hindiçin yarımadasında bulunan Tayland'ın resmi adı ise Tayland Krallığıdır. Tayland'ın bayrağı da merak edilen bir konudur. Tayland bayrağı beş adet yatay şerit ve üç farklı renkten oluşmaktadır.

Bayraktaki beyaz renk ile Tayland'ın resmi dini olan Budizm ile barış sembolize edilir. Kırmızı renk ile ülkenin bağımsızlık yolunda dökülen kanlar temsil edilirken mavi ile de ülkedeki monarşi temsil edilir. 1917 senesinden önce bayrağın ortasında fil sembolü de bulunurdu. 

Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Tayland, Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Tayland'ın bayrağı kırmızı zemin üstte olacak şekilde beyaz, iki kat eninde mavi, beyaz ve kırmızı olarak beş yatay şeritten meydana gelir. Tayland bayrağındaki kırmızı ile halk, beyaz ile Budizm, mavi renkle ise Thai krallığı sembolize edilir.

Tayland'ın başkenti Bangkok olarak karşımıza çıkar. Ülkenin başkenti aynı zamanda en büyük ve en kalabalık şehri olma özelliklerine de sahiptir. Tayland ile ülkemizin arasında toplamda 4 saatlik bir fark vardır. Tayland, Türkiye'den 4 saat daha ileridedir. 

Haberin Devamı

Tayland Nerede?

Asya kıtasının güneydoğusunda bulunan Tayland toplamda dört ülke ile sınır komşusu olma özelliğine sahiptir. Tayland'ın komşu olduğu ülkeler arasında Burma, Kamboçya, Laos ve Malezya yer alır. Ülkenin hem Andaman denizine hem de Güney Çin denizine kıyısı olması ülkedeki yaz turizminin gelişmesine imkan sağlamıştır.

Ülkedeki yarımadalarda tropikal iklim görülürken iç kesimlerde de daha çok muson iklimi hakim olur. Tayland'ın başkenti Bangkok'tur. Toplamda 50 bölgeden oluşan şehir 1569 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Ülkede resmi para birimi olarak Tayland bahtı kullanılır. Tayland bahtını basma ve dağıtma yetkisi yalnızca Tayland bankasına aittir.

En küçük madeni para olarak 1 satang kullanılırken en büyük banknot ise 1000 baht'tır. Ülkenin resmi dili Tayca olsa da Çince, Almanca v İngilizce de sık sık karşılaşılan diller arasındadır. Tayland ve Türkiye arasında 4 saat fark vardır. Türkiye, Tayland'a göre 4 saat daha geridedir.

Haberin Devamı

Tayland Nüfusu Ne Kadar?

Asya kıtasının güney doğusunda konumlanmış olan Tayland Laos, Kamboçya, Burma ve Malezya ile komşudur. Yaz turizminin gelişmiş olduğu ülke en çok turisti de yaz aylarında alır. Tayland'ın 2023 itibari ile tahmini olarak 69.799,978 kişilik bir nüfusa sahip olduğu bilinir.

Ülkede ortalama yaşam süresi kadınlarda 79 olurken erkeklerde 71'dir. Nüfusun büyük çoğunluğu Tayland'da oluşsa da Çin ve Malay kökenli nüfusa rastlamak da mümkündür. Tayland, dünyanın en kalabalık 22. ülkesi olma özelliğine de sahiptir.