Gazete Vatan Logo

Ateşin düştüğü an!

Nusaybin’de PKK’lıların keskin nişancı tüfeğiyle açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem şehit oldu. Acı haberi alan şehit annesinin gözyaşlarını komutan sildi

Ateşin düştüğü an!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 48’inci gününde devam etti. İlçenin Abdülkadir Paşa Mahallesi Kartopu sokağında dün saat 07.00 sıralarında sokağa yerleştirilen bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır yaralandı.

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan bir süre önce birliğiyle ilçede görevlendirildiği öğrenilen Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Kalem ile birlikte Nusaybin’de operasyonların başladığı günden beri şehit olan güvenlik görevlisi sayısı 50’yi bulurken, 308 terörist de ölü ele geçirildi. Şehit Yüzbaşı’nın kara haberi Amasya’da yaşayan baba ocağını alev gibi yaktı. Acılı baba Mehmet Ali Kalem, “Oğlum imanlı, Kuranlı bir evlattı. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem” diyerek gözyaşı döktü. Şehit annesi Sevim Kalem’i ise, Binbaşı Tahsin Anlar sakinleştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

İki kızı yetim kaldı

Şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in cenazesi anaokulu öğretmeni olan eşi 35 yaşındaki Elif Kalem (oturan), çocukları 10 yaşındaki Ilgın (siyah kapüşonlu) ve 6 aylık Almina’nın yanı sıra silah arkadaşları tarafından Konya Havaalanı’nda karşılandı.

2 polis ve bir asker yaralı

Nusaybin’deki ayrı bir saldırıda ise 2 polis ve bir asker yaralandı. yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa Mahallesinde PKK’lı teröristler tarafından roketatarla ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru ile 1 asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildi.