Gazete Vatan Logo

Fotoğraftaki cinsel organı bulunuz!

Okuldaki bu çizim İsveç'i karıştırdı

Fotoğraftaki cinsel organı bulunuz!

Göteborglu sanatçı Carolina Falkholt’un duvar resmi aslında belediyenin siparişi üzerine geçen sonbaharda yapıldı. Ancak daha sonra Nyköping Belediyesi Çocuk, Genç ve Kültür İşleri Ofisi, ‘çocuklar için uygunsuz’ olduğu gerekçesiyle yerel yetkililerin ‘graffitinin silinmesine’ karar verildiğini açıkladı.

SANSÜR TARTIŞMALARI

Bu karar, sansür tartışmalarını beraberinde getirirken, Tessin Lisesi Müdürü Harke Steenbergen ise grafitinin silinmemesi gerektiği çıkış yaptı. ‘Duvar resmini ve mesajını şahsi olarak beğendiğini’ ifade eden Steenbergen, “Okulumuzda sanatsal çalışmalar olmasının pek çok pedagojik fayda görüyorum” dedi.

BELKİ DE ÇOK HAVALI?

Nyköping Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı olan Sol Partili Conny Jakobsson da, Steenbergen’e destek açıkladı. Jakobsson, sansür fikrinden hoşlanmadığını vurgulayıp “Bu graffittiye sadece kadın cinsel organını betimlediği gerekçesiyle sansür uygulamamız mı gerekiyor? Belki de öğrenciler, eğitim gördükleri okulun böyle bir şeye cesaret etmesinin çok havalı olduğunu düşünüyordur” dedi.
Son olarak ise Nyköping Belediyesi hafta sonunda ‘graffitinin silinmesi’ kararından vazgeçti. Yetkililer, ‘öncelikle duvar resminin bir lisede bulunmasının uygun olup olmadığı konusunda müzakereler yapılmasını istediklerini’ açıkladı. (Radikal)

Haberin Devamı