Gazete Vatan Logo

'Ahlaksız bir karar’

Tuğrul Türkeş’in bakanlık kararına MHP’nin tepkisi sürüyor. Celal Adan ve Oktay Vural ‘Türkeş’ soyadını kullanmadan Tuğrul Türkeş’i sert eleştirdi

'Ahlaksız bir karar’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, koalisyon hükümetine katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için sarf ettiği, “Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak” sözlerini eleştirdi. Adan, tarihin ‘17 - 25 Aralık’a sessiz kalanları, Süleyman Şah Türbesi’nin bir evden mal kaçırılırcasına boynu bükük taşınmasını, bir tek Türk bayrağının olmadığı Diyarbakır’da 2013’te eşkıya başının mesajını okutanları, rehineleri kurtarırken eşkıya başından yardım istenmesini de yazacağını’ söyledi. Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, MHP ve CHP’ye koalisyon kurmak için gitmediğini öne sürerek, görüşmelerden önce AK Parti milletvekilleri, AK Parti’nin merkez yönetimi ve il başkanlarının seçim kararı aldığını kaydetti.

‘Değersiz teklif’

Tuğrul Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesine dair değerlendirmesi sorulan Adan şunları söyledi:

“Tuğrul’un aldığı karar değersiz bir karardır, Tuğrul’a yapılan teklif değersiz, ahlaksız bir karardır. Bunu değerlendirmeyi Türk siyasi hayatı adına değer görmüyorum. Haber vermeden kapıyı kapatırsanız orada bile değer kaybetmez misiniz? Bir değersiz olayı, gündemden süratle düşürün, değersiz bir olaydır. Türk milliyetçiliğinin tarih yazdığı bugünkü mücadelesinde, boyun bükmeyen, devletin kuruluş iradesinin tartışmalara açıldığı dönemde dik duran, her türlü baskıya karşı milletten güç alarak Türk varlığını yaşatan Sayın Devlet Bahçeli’ye karşı yapılan bir saygısızlıktır. Tuğrul’un gidişi değersiz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu tip girişimleri ahlaksız ve değersiz.”

Haberin Devamı