Gazete Vatan Logo

YSK'dan flaş 'erken seçim' açıklaması

YSK'dan erken seçim iddialarına ilişkin açıklama geldi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçiminin kesin sonuçlarını açıkladı.

YSK'ya yönelik iddia edilen erken seçim hazırlığı konusunda değerlendirmede bulunan Güven, erken seçim alarmı olmadığını da belirterek "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Çalışmalarımızın milletvekili seçiminin öne çekilmesine ilişkin basındaki yazılanlarla ilgisi yoktur. Erken seçim kararı verecek olan YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur" dedi.

"YSK'DA ERKEN SEÇİM ALARMI YOKTUR"

YSK Başkanı Sadi Güven tarafından açıklanan sonuçlar ile 10 asıl 6 yedek HSYK üyesine mazbataları takdim edildi. Konuşmasında YSK'ya yönelik iddia edilen erken seçim hazırlığı konusuna açıklık getiren Sadi Güven, "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Sistemin daha mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalarımızın milletvekili seçiminin öne çekilmesine ilişkin basındaki yazılanlarla ilgisi yoktur. Erken seçim kararı verecek olan YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı



"ÜYELERİMİZİN MAHKEMELERİN BAĞIMSIZLIĞI ESASINA GÖRE GÖREV YAPACAĞINA İNANCIM TAM"

Mazbatalarını alan isimlere tebriklerini ileten Sadi Güven, "Hakim ve savcılarımızın görevlerini ifa ederken Anayasanın 138. maddesindeki ilkelere uygun hareket etmeleri asıldır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na seçilen üyelerimizin de mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına göre görev yapacağına olan inancım tamdır. Seçimin ülkemize yargı camiasına sizlere ve ailenize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.