Sadi Güven

Sadi Güven

Son dakika sadi güven haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sadi güven ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sadi güven haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sadi Güven

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sadi güven gelişmeleri de dahil olmak üzere 257 sadi güven haberi bulunmuştur. Tüm sadi güven haberleri aşağıda listelenmiştir.
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi.
14.12.2022 Gündem
İmamoğlu davası 14 Aralık'a ertelendi
İmamoğlu davası 14 Aralık'a ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada savcı tekrarladığı mütalaasında 4 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak talep etti. Duruşma 14 Aralık tarihine ertelendi. 
11.11.2022 Gündem
İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava 11 Kasım'a ertelendi
İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava 11 Kasım'a ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tanık dinlenmesine karar verildi. Dava 11 Kasım'a ertelendi.
21.09.2022 Siyaset
Ekrem İmamoğlu’nun duruşması ertelendi mi? İmamoğlu mahkemesi ne oldu, ne zaman?
Ekrem İmamoğlu’nun duruşması ertelendi mi? İmamoğlu mahkemesi ne oldu, ne zaman? 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki, Ekrem İmamoğlu’nun duruşması ertelendi mi? İmamoğlu mahkemesi ne oldu, ne zaman?
1.06.2022 Gündem
Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi: Savcılık yeniden mütalaa hazırlayacak
Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi: Savcılık yeniden mütalaa hazırlayacak  31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karar çıkması beklenen duruşmasında sanık avukatı, mahkemeye YSK üyelerinin şikayetçi olmadığına dair dilekçe sundu. Savcılık, söz konusu yeni gelişmenin değerlendirmesinin ardından yeni bir mütalaa sunmak için süre talep etti. 
1.06.2022 Siyaset
YSK üyelerine hakaretten yargılanan Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 ay hapis talebi
YSK üyelerine hakaretten yargılanan Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 ay hapis talebi 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
20.04.2022 Siyaset
Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıktı!
Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıktı! 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, celse arasında hakim karşısına çıktı.
10.01.2022 Siyaset
Muharrem Akkaya kimdir? Yeni başkanı Muharrem Akkaya nerede doğdu, kaç yaşında?
Muharrem Akkaya kimdir? Yeni başkanı Muharrem Akkaya nerede doğdu, kaç yaşında? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine Muharrem Akkaya seçildi. Peki, Muharrem Akkaya kimdir?
24.01.2020 Gündem
Son dakika... YSK'nın yeni başkanı belli odu
Son dakika... YSK'nın yeni başkanı belli odu Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine Muharrem Akkaya seçildi.
24.01.2020 Gündem
YSK'nın yeni üyeleri belli oldu!
YSK'nın yeni üyeleri belli oldu! Yargıtay ve Danıştaydan YSK'ye seçilen 6 yeni üye, yarın göreve başlayacak. YSK'nin 11 üyesi, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine yeni başkanı seçecek.
23.01.2020 Siyaset
YSK Başkanı Sadi Güven duyurdu: Oy zarfları...
YSK Başkanı Sadi Güven duyurdu: Oy zarfları... YSK Başkanı Sadi Güven,"Biyometrik kimlik uygulamasına geçilmesi, oy zarfının kaldırılması gerekir. YSK buna hazır" dedi.
21.01.2020 Siyaset
YSK'ya yeni üye seçimi!
YSK'ya yeni üye seçimi! Yargıtay ve Danıştay'da 6 yeni yüksek seçim kurulu üyesinin belirlenmesi için seçim yapıldı. Oylamalar sonucunda sadece Yargıtay 21. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Yener salt çoğunluğunun üzerinde oy alarak YSK üyesi seçildi.Geri kalan 5 üyenin belirlenmesi için oylamalara gelecek hafta devam edilecek.
16.01.2020 Siyaset
Ceylanpınar Belediye Başkanı Aksak'ın mazbatası iptal edildi
Ceylanpınar Belediye Başkanı Aksak'ın mazbatası iptal edildi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Aksak'ın mazbatası, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildi.
12.12.2019 Gündem
AYM Başkanı Arslan:  236 bin bireysel başvurunun 190 bini karara bağlandı
AYM Başkanı Arslan: 236 bin bireysel başvurunun 190 bini karara bağlandı AYM Başkanı Zühtü Arslan, "Bireysel başvuru hakkının tanındığı 23 Eylül 2012'den bugüne kadar 236 bin civarındaki başvurudan 190 binini karara bağladık" dedi.
25.07.2019 Gündem
YSK Başkanı'ndan flaş seçim açıklaması
YSK Başkanı'ndan flaş seçim açıklaması Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlandı. Rakamlar dün itibarıyla yüzde 100 sisteme işlendi. Kayıtlı seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963, oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 925 bin 63, geçerli oy 8 milyon 746 bin 464, geçersiz oy 178 bin 599, katılım oranı ise yüzde 84.5 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
24.06.2019 Siyaset
YSK Başkanı Güven'den İstanbul açıklaması
YSK Başkanı Güven'den İstanbul açıklaması Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sükunet içinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir itiraz süreci var, ilçe seçim, il seçim kurullarına, YSK'ye. İtiraz süreçleri bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecektir." dedi.
23.06.2019 Siyaset
Binali Yıldırım’dan YSK’nın gerekçeli kararı ile ilgili açıklama
Binali Yıldırım’dan YSK’nın gerekçeli kararı ile ilgili açıklama AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İBB Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararıyla ilgili, "Gerekçeli kararda 'oylar çalındı' diye bir tarafın söylemini yazacak halleri yok ama biz bunu halk diliyle söylüyoruz. Neden söylüyoruz? Bu oylar çalınmasaydı, 29 bin 400 olarak açıklanan fark 13 bin 700 seviyesine nasıl düştü? Ona bakmamız lazım. Durup dururken mi?" dedi.
22.05.2019 Siyaset
YSK'nin gerekçeli kararına Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan ilk tepki
YSK'nin gerekçeli kararına Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan ilk tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararının gerekçesinin açıklanmasıyla ilgili, Parti Genel Merkez'inde durumu değerlendireceklerini belirterek, "Metni görmeden bir şey söylemem şu aşamada doğru olmaz." dedi.
22.05.2019 Siyaset
YSK gerekçeli kararı açıkladı
YSK gerekçeli kararı açıkladı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin 4'e karşı 7 üyenin oy çokluğuyla aldığı kararın gerekçesi açıklandı.
22.05.2019 Gündem
Kılıçdaroğlu: İstanbul seçiminde rakibimiz artık YSK'dır
Kılıçdaroğlu: İstanbul seçiminde rakibimiz artık YSK'dır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) güvenmiyorum. İstanbul seçiminde bizim rakibimiz artık YSK'dır" dedi. Kılıçdaroğlu, katıldığı TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
16.05.2019 Siyaset
YSK Başkanı Güven'den son dakika seçim açıklaması
YSK Başkanı Güven'den son dakika seçim açıklaması Seçmen listelerinin aynısının kullanacağını belirten YSK Başkanı Sadi Güven, "Vatandaşlarımız öğleden sonra ysk.gov.tr'den isimlerini sorgulayabilirler.' dedi.
15.05.2019 Siyaset
YSK, CHP ve İYİ Parti'nin itirazlarını reddetti!
YSK, CHP ve İYİ Parti'nin itirazlarını reddetti! Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin, İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları reddetti. Öte yandan İYİ Parti'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleşen ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi başvurusu da reddedildi.
13.05.2019 Gündem
Tunceli'de KHK'lı 4 meclis üyesi ile 2 muhtarın mazbatası iptal edildi
Tunceli'de KHK'lı 4 meclis üyesi ile 2 muhtarın mazbatası iptal edildi YSK, KHK ile ihraç edilen 4 belediye meclis üyesi ile 2 köy muhtarının mazbatalarını iptal etti.
10.05.2019 Gündem
YSK Başkanı Sadi Güven: Yargı süreci sona erdi
YSK Başkanı Sadi Güven: Yargı süreci sona erdi YSK Başkanı Güven, "Yargı süreci sona erdi. YSK,11 yüksek mahkeme üyesi ve tam sayıyla yaptığı toplantı sonucunda kararlarını verdi" dedi.
6.05.2019 Siyaset
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan İstanbul seçimi açıklaması: Organize bir çalışma var
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan İstanbul seçimi açıklaması: Organize bir çalışma var AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Bu işte organize bir çalışma var. Biz organize usulsüzlük diyoruz onun için. Ben diyorum ki seçimden önce başlayarak birileri, CHP'yi suçlamıyorum, CHP'nin sadece buradaki duruşu anlamında demokrasiyi arındıran, lekeleri ortadan kaldıran, endişeleri ortadan kaldıran, şaibeleri ortadan kaldıran bir duruş sergilemiyor o başka ama ben CHP'yi suçlamıyorum ama bir el, bir kısım eller seçimden önce başlayarak, sandık başkanları üzerinden bir operasyon yürüttüler adeta.' dedi.
16.04.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sadi Güven ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sadi güven haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.