Gazete Vatan Logo

Youtube'a da "hikayeler" geliyor!

Snapchat'in artık neredeyse her mobil uygulamada görmeye başladığımız "Hikayeler" özelliği şimdi de Youtube'a geliyor. Ancak yine de Youtube'un uyarlama şekli biraz farklı.

Youtube'a da "hikayeler" geliyor!

Snapchat'e çıktığından beri neredeyse görüp bildiğimiz her sosyal uygulamaya gelen "Hikayeler" özelliği, artık kafamızda "Biraz fazla abartmıyorlar mı?" sorusunu uyandırsa da, yine de görmeye devam ediyoruz. Şimdi de uzun zamandır herkesin "Acaba ne zaman çıkaracaklar?" diye düşündüğü Youtube'dan haber geldi. Ancak Youtube'un "Hikayeler"i kendine uyarlayışı gerçekten de akıllıca gibi gözüküyor.

Youtube'un aslında uzun bir videodan çıkarılan önemli kısa anlara verilen teknik bir ad olan "Reels" adını verdiği bu özellik, diğer "Hikayeler" örneklerine göre bir nebze daha farklı işleyecek. Öncelikle 30 saniyeye kadar videoları anlık olarak çekebileceğimiz bu özellik aracılığıyla aynı zamanda kendi videolarımızdan parçaları kesip yayınlayabileceğiz. Ayrıca özellik ilk etapta 10 bin ve üstü abonelere sahip kanallara açılacak. Ayrıca "Reels" aracılığıyla yüklediğiniz videolar tamamen kalıcı olacak, yani 24 saat sonra silinmeyecek.