Gazete Vatan Logo

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite tercih sonucu sorgulama...

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite tercih sonucu nasıl sorgulanır? Sorularının yanıtları merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Üniversite hayali kuran binlerce kişi YKS tercih sonuçları için ÖSYM'den açıklama bekliyor.

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite tercih sonucu sorgulama...

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor ve ÖSYM duyurusu bekleniyor. Üniversite tercih sonuçları ve kayıt işlemlerine dair tüm bilgileri haberimizde derledik. İşte merak edilenler...

YKS TERCİH SONUÇLARI HANGİ TARİHTE BELLİ OLACAK?

7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihleri alınan YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce Üniversite adayı tarafından yakından takip ediliyor. YKS tercih sonuçlarının ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden ilan edilmesi bekleniyor. Adaylar YKS tercih sonuçları açıklandığı andan itibaren ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek tercih sonuçlarını öğrenebilecek. Sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili net bir bilgi henüz yayınlanmadı.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Haberin Devamı

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.