Gazete Vatan Logo

Yıllar sonra Musul’a dönüş

DEAŞ terör örgütünün Irak’ın Musul kentini işgalinin ardından on binlerce kişi yaşadığı kenti terk etmek zorunda kalmıştı. Bu ailelerden kimileri Irak’ın içerisinde başka bölgelere göç ederken kimi aileler de komşu ülke Türkiye’ye sığındı.

Yıllar sonra Musul’a dönüş

DEAŞ terör örgütünün Irak’ın Musul kentini işgalinin ardından on binlerce kişi yaşadığı kenti terk etmek zorunda kalmıştı. Bu ailelerden kimileri Irak’ın içerisinde başka bölgelere göç ederken kimi aileler de komşu ülke Türkiye’ye sığındı. Musul’a düzenlenen operasyon sonucunda kentin doğu yakasının DEAŞ terör örgütünden temizlenmesinin ardından ise birçok Iraklı mülteci Irak Büyükelçiliği ile Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı organizasyonuyla otobüsler ile gönüllü olarak kente döndü.

Ankara’dan yola

çıktılar

Raid Ahmed ve ailesi de bu yolla Musul’a geri dönen aileler arasında yer aldı. Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden hareket eden otobüsler uzun bir yolculuğun ardından Musul’a ulaştı. Raid Ahmed, daha sonra kendi evlerinin, kentin halen DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü kısımda yer alması nedeniyle ailesini dayısının evine yerleştirdi.

100 bin çocuk canlı kalkan!

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuk Fonu (UNICEF), DEAŞ’ın Musul’da 100 bin çocuğu canlı kalkan olarak kullandığı uyarısı yaptı. Örgütün çocuklardan bazılarını silahlı çatışmalara katılmaya zorladığına da dikkat çekilen açıklamada, bu durumdaki çocukların da iki ateş arasında tamamen ölümle yüz yüze oldukları vurgulandı ve şöyle denildi: “Bu gelişmelere bağlı olarak hastaneler ve okulların yanında, su şebekeleri gibi sivil amaçlı altyapıya da yapılan saldırılara derhal son verilmelidir.”

Haberin Devamı