Gazete Vatan Logo

Yeniden yargı için adres belli oldu!

HSYK, Balyoz, Ergenekon ve KCK gibi davalarda hüküm giyenlerin yeniden yargılama için hangi mahkemeye başvuracaklarını açıkladı

Yeniden yargı için  adres belli oldu!

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından yeniden yargılama taleplerini hangi mahkemelerin karara bağlayacağı tartışmasına Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu (HSYK) 1. Dairesi, son noktayı koydu. HSYK, Balyoz, Ergenekon ve KCK gibi davalarda Yargıtay’ın bozma kararı nedeniyle yeniden yargılama yapacak mahkemelerin diğer sanıkların da yeniden yargılanma taleplerini karara bağlaması gerektiğine hükmetti.


Balyoz ve İstanbul Askeri Casusluk Davalarında cezaları onanan Çetin Doğan, Hakan Büyük ve Esin Tolga Uçar’ın avukatı Hüseyin Ersöz’ün müvekkillerinin yeniden yargılanma talebiyle hangi mahkemeye başvuracağının belirlenmesi için HSYK’ya dilekçe verdi.


Yetki karmaşası bitti

Yeniden yargılanma taleplerini inceleyen HSYK 1. Dairesi, aynı dosya kapsamında haklarındaki cezalandırma kararı bozulan kişilerin yargılamasını yapacak olan mahkemelerin bu talepleri de incelemesine karar verildi. Böylece yargılamanın yenilenmesi talepleri konusundaki yetki karmaşası da sonuçlanmış oldu.


HSYK 1. Dairesi’nin bu kararıyla Çetin Doğan ve Hakan Büyük yeniden yargılama taleplerini 88 Balyoz sanığının yeniden yargılanacağı İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapacak. İstanbul Askeri Casusluk Davası sanığı Esin Tolga Uçar hakkındaki yeniden yargılama başvurusu haklarındaki cezalandırma kararı Yargıtay tarafından bozulan sanıkların yeniden yargılanacağı İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılacak.

Haberin Devamı