Buna “helal olsun” denmez mi?

Haberin Devamı

Günlerdir, haftalardır, aylardır yazıyorum; bankacılık sistemimizdeki vatandaş aleyhine işleyen çarklar “Devleti yöneten mekanizma olan hükümet tarafından” değiştirilmeli!

Ve ekliyorum; bu “çarklara çomak sokmak” cesaret ister! Sonunda birileri “yeter” dedi ve yaşananlara “dur” diyen “neşter” geldi! Hükümet hafta sonu çalışarak Pazartesi sabahı sürpriz bir şekilde “bankaların vatandaşı ezmesine” yol açan bazı düzenlemelere el koydu. Borcunuz yoksa “O bir milyona yakın insandan” biri değilseniz belki çok hissetmediniz ama “sistemin geleceği” adına atılan adım bence “çok önemliydi”! Geleceğin yanında “dağılmakta olan, avukat kapılarında sürünen 300 bin aile nefes aldı”!

Nasıl mı? Onu da aynen tek kelime eklemeden Babacan’ın cümleleriyle size aktarayım ve “nasıl korkunç bir faize engel olunduğunu” sizler de görün.

Babacan ne dedi? Babacan verdiği örnekle yapılandırmayı şöyle özetledi: 1000 TL borcu olan bir kişi Ocak 2006 tarihinden bu yana borçluysa yüzde 5.5’lik gecikme faiziyle bu borç 2.980 TL’ye gelmiş olacak. Yapılandırma halinde bu tutar 1.502 TL’ye gelecek. Bunu defaten ödeyen borçtan kurtulmuş olacak. 6 ay taksitlendirmek isteyenler ise 1.562 TL ödeyecek. 36 ay ödemek isteyenler, ayda 52 TL ödeme ile borçtan kurtulacak... Sevgili dostlar, “yapılandırma” öncesi ve sonrası “ödenecek olan meblağ” tam iki kat! Yazık değil mi bu vatandaşa! Yazık değil mi dünyada eşi benzeri olmayan bir faiz altında hayatları karartılan bu insanlarımıza! Bu sadece bir örnek, sizlere çek kanunundan,ticaret kanununa, mortgage düzenlemesinden basit fatura ödemelerimize o kadar çok “aleyhimize” detay bulabilirim ki!

Sevgili dostlar, şimdi buna “helal olsun” denmez mi! Bunu söylersek, vatandaşı için DEVLET masaya yumruğunu vurdu dersek, kimilerinin iddiasına göre “Erdoğan taraftarı mı” oluruz!

Gerçekleri görelim. Şahıslara takılıp, yapılanın önemini ve hayatları kurtulan insanlarımızı unutmayalım! Bu çok önemli bir adımdı. Devamını bekliyorum. Kendi adıma değil, bu ülkenin yıllardır “güçlü karşısında ezilen” vatandaşları adına bekliyorum... Anayasal düzeni “hakim kılmak” ve “bireyin haklarını” sistemde her türlü “güçlüye” karşı korumak vatandaşlarını “esas alan” her devletin görevidir. Devletimiz bu adımla “umarım atması gereken” tüm adımları hatırlar ve vatandaşlarını “sistemin yerleşiklerine” karşı korumaya hız verir... “Helal olsun” diyorum ve objektif olan herkesten de bu “helal olsunu” bekliyorum... Çocuklarımız adına..

DİĞER YENİ YAZILAR