Cinsellikte farklı tedavi yolları

A1980'li yıllarda Türkiye'de ilk penis protez ameliyatı yaptığım günlerden bu güne cinsel fonksiyon tedavilerinde büyük bir ilerleme yaşadık. O zamanlar basındaki arkadaşlarımız daha kolay anlaşılması için bu ameliyatlara "Mutluluk Çubuğu" ismini takmışlardı. Bu ismi ben de çok yakıştırmıştım. Hala da bu ameliyatların pek çok erkek ve eşi için mutlu bir cinsel hayatın anahtarı olduğu görüşündeyim.

Penis protez kimlere uygun?

Günümüzde sertleşme sorunun tedavisinde artık çoğu zaman ilk tercih olarak ilaçlara ve diğer ameliyat dışı yöntemlere öncelik veriyoruz. Ancak cerrahi girişimin gerekli olduğu bir hasta grubu da var. Örneğin bazı hastalarda ameliyat dışı yöntemleri denesek de sonuç alamıyoruz. Şeker hastalığının ilerleyen döneminde penis damar ve sinirlerinde geri döndürülemeyecek oranda hasar oluşabiliyor. Uzun süreli yüksek tansiyonda, bazı nörolojik hastalıklarda veya penis sinirlerini bozan radikal ameliyatlarda da cinsel tedaviler işe yaramayabiliyor. Bazen de kalp-damar hastalığı gibi bir sağlık durumundan dolayı sertleşme ilaçlarını veya diğer tedavileri uygulayamıyoruz. Bu durumda mutluluk çubuğu ameliyatlarından yararlanıyoruz. Yine ileri derece penis eğriliği olanlarda sertleşmeyi sağlama amacıyla protezleri kullanıyoruz.

Haberin Devamı

Nasıl bir ameliyat?

Mutluluk çubuğu ameliyatlarında basit olarak peniste sertleşmeyi sağlayan dokunun içine bir çift protez yerleştiriyoruz. Bu proteze bağlı olarak cinsel bölgeye yerleştirilen aparat elle kontrol edilerek penisin sertleşmesini sağlıyor. 6-8 haftalık bir iyileşme döneminin ardından cinsel yaşama geri dönülebiliyor. Protez, sertleşme sorununu tamamen tedavi ediyor. Bu tedavi ile hastalar gençlik dönemindekine benzer kalitede sertleşmelere sahip oluyor ve cinsel ilişkiyi kolaylıkla sağlıyorlar. Penis protezleri vücutta kalıcı olduğundan cinsel ilişki başarıyla gerçekleşiyor. Kısacası bu protezler her seferinde kaygıdan uzak sorunsuz bir performans sunuyor.

Cinsellikte farklı tedavi yolları

Köprüden önce son çıkış

Sertleşme sorunu yaşayan pek çok erkek aynı zamanda ciddi bir kaygı da hissediyor. Başarılı olamama stresi, partnere karşı mahcubiyet korkusu, doktora başvurmaktan çekinme gibi karışık hisler içinde oluyor. Oysa bu kaygılarla enerjiyi düşürmek yerine çözüm aramak daha doğru. Sertleşme sorununda başarılı pek çok tedavi seçeneği var. Sertleşme haplar, enjeksiyonlar, hormon tedavileri, penis ütüsü, terapi bunlardan birkaçı. Bu tedavilerin işe yaramadığı noktada da mutluluk çubuğu ameliyatları var. Bir nevi köprüden önce son çıkış! Bu ameliyatlarda orta yaş sonrası erkekler de anatomik vs bir sorunu olan genç erkekler de yararlanabiliyor. Ameliyat beklentisi iyi netleştirildiğinde ve protezi elle kontrol etme yeteneği belirlendiğinde sonuçlar gerçekten de mutluluk verici oluyor. Unutmayın, cinsellikten uzaklaşmak, cinsel yaşamı sonlandırmak yerine mutlu bir cinsel yaşama kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR