Biyonik penis hakkında her şey

Ameliyatla yoktan penis yaratılabilir mi? Böyle bir durumda cinsellik nasıl gerçekleşir? İşte cevabı...

Bu hafta yayınlanan bir haber bir ürolog olarak dikkatimi çekti. 43 yaşında Mohammed Abad isimli bir adam çocukluk döneminde geçirdiği kaza nedeniyle penisini kaybediyor. Altı yaşından bu yana penisi olmayan Abad 2012 yılında ilk penis ameliyatını geçiriyor. Geçtiğimiz ay da son ameliyatını tamamlayarak cinselliğe hazır hale geliyor. Peki bu mümkün mü? Ameliyatla yoktan penis yaratılabilir mi? Böyle bir durumda cinsellik nasıl gerçekleşir?

Penisi baştan yaratmak mümkün!

Penis travmalarına zannedildiğinden daha sık rastlanıyor. Şiddeti ve neden olduğu hasar hastadan hastaya değişmekle birlikte değişik penis travmaları görülebiliyor. Bu haberdeki hastanın durumu ender olmakla birlikte penisin bir travmayla tamamen kopması imkansız değil. Böyle durumlarda yıllardır gelişen ameliyat teknikleri sayesinde değişik doku takviyeleri ile yeni bir penis yaratılabiliyor. Ön koldan, kalçadan alınan deri, damar, yağ dokularıyla oldukça estetik görünümlü bir penis "inşa" edilebiliyor. Penis damarları, sinirleri ve idrar yolu ameliyatla baştan oluşturuluyor. 80'li yıllardan beri geliştirilen teknikler sayesinde birkaç seferde tamamlanan bir dizi ameliyat ile penis son görünümüne kavuşturuluyor. Daha da yeni bir gelişmeye gelirsek geçtiğimiz sene penisi yanlış sünnet nedeniyle kaybeden 22 yaşındaki Güney Afrikalı bir genç adama dünyada ilk defa penis nakli yapıldı. Bu hastanın da beş hafta sonra cinsel hayatına kavuştuğu açıklandı.

Haberin Devamı

Biyonik penis nedir?

Biyonik penis aslında burada mevzu bahis olan penis ameliyatlarından daha farklı. Biyonik denildiğinde herkesin aklına robotik ve mekanik bir penis geliyor. Bu çok da yanlış değil. Biyonik penis aslında penis protezlerin özel bir türü. Penis protezler başka türlü tedavi edilemeyen sertleşme sorununda kullandığımız cerrahi bir tedavi şekli. Ameliyat ile peniste sertleşmeyi sağlayan dokuya bir protez yerleştiriliyor. Hastalar bu protezi elle kullanarak arzu ettikleri vakit sertleşmeyi sağlayabiliyor. Biyonik peniste hastalar penis kasına bağlı olan protez sayesinde penisi istenilen en ve boya kontrollü olarak büyütebiliyor. Penis ilişki sonrası tamamen yumuşak hale geri dönüyor. Bu haberdeki hastada da penis protezlerden yararlanılmış. Önce penis çeşitli ameliyatlarla tekrar yaratılmış ardından penis protezler ile cinsel fonksiyonlar geri kazandırılmış. Penis tekrar oluşturulduktan sonra içeriye yerleştirilen penis protez ile cinselliği yaşayacak noktaya getirmek mümkün.

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olunur mu?

Söz konusu haberde hastanın çocuk sahibi olmak istediğinden ve bunu bir "mucize" olarak gördüğünden de bahsedilmiş. Böyle durumlarda bazen testislerdeki sperm üretimi veya sperm taşıyan kanallar zarar görebiliyor. Ancak günümüzde testislerde sperm bulunduğu takdirde yardımcı üreme teknikleriyle çocuk sahibi olmak mümkün. Penis protezlerin de bu konuda herhangi bir engeli yok. Dolayısıyla bu haberdeki hastanın da eğer sperm üretimi var ise çocuk sahibi olabileceğini söyleyebiliriz. Bunun yanında testisler hem cinsel fonksiyon hem de üreme fonksiyonları için önemli. Herhangi bir testis travması durumunda da olayı geciktirmeden uzmana başvurmanızda fayda var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR