İstinye Park’ın buluşma noktası BIG PLATE

Çok uzun zamandır spora başlamak istiyordum. Fakat fırsat bulup bir türlü girişimde bulunamamıştım ki sonunca uzun araştırmalardan sonra çok sevdiğim arkadaşım Çağla Topçu ile İstinye Park AVM’de bulunan Hillside’da başlamaya karar verdik. Bence spor yapmak için harika bir yer. Açık, kapalı yüzme havuzu, çok çeşitli dersleri (kickboks, pilates, dans, yoga, cycle, zumba, boty barre vb.) ile spor yapmak ve sağlıklı yaşamak için harika bir tercih. İşte spora gitmeye başladıktan sonra Çağla ile İstinye Park’ın en keyifli mekanı olan Big Plate’i keşfettik. Çünkü hemen yan yanalar...

Big Plate, doğal malzemeler kullanılarak tasarlanan terası, restoranın simgesi haline gelmiş duvar resimleri, bambu ve limon ağaçları ile şehrin içinde nefes alabileceğiniz bir kaçamak mekanı...

Her öğün için enfes alternatifler içeren Big Plate menüsünde, kahvaltı seçeneklerinden başlangıçlara, sandviçlerden hafif salatalara, pizzalardan makarnalara, risotto, burger ve ana yemeklere kadar birçok leziz seçenek yer alıyor. Cuma geceleri düzenlenen Latin partileriyle de Latinseverlerin favori mekanı. Akşamüstü lounge müzik eşliğinde barmenin hazırladığı lezzetli kokteyllerle Big Plate, iş çıkışında da keyifli bir sohbet ve buluşma noktası.

Haberin Devamı

Her mevsim yenilenen menünün imza yemekleri arasında Milföye Sarılı Keçi Peynirli Salata, Somon Robespierre ve Big Plate Kebap geliyor. Sürekli gelen Big Plate müdavimlerine farklı seçenekler sunmak için oluşturulmuş Günün Yemekleri menüsü, mevsimin en taze ürünleriyle hazırlanıyor.

Meyhane deyince Asmalı Cavit’in yeri ayrı

İnsanın kökeni Tekirdağ olunca rakının bu bünyedeki yeri de doğal olarak bir başka oluyor. Sözkonusu rakı olunca da en iyi mezeyi, mekanı bulmak için arayış da hiç bitmiyor.

İstanbul’un farklı farklı semtlerinde birçok farklı mekanı gezmiş biri olarak Beyoğlu’nda meyhane deyince Asmalı Cavit’i ilk sıraya koymam gerek. Klasik bir meyhaneden ben bekliyorsanız hepsi Asmalı Cavit’te mevcut. Mezeleri lezzetli, ortamı samimi, fiyatları makul... İki katlı Cavit pasaj kısmıyla beraber kendine has ambiyansı bulunan üç bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Yolunuz Beyoğlu’na düşerse Asmalımescit’te Asmalı Cavit’e mutlaka uğrayın pişman olmayacaksınız. Ancak çatkapı yaptığınız da yer bulma konusunda sıkıntı olabileceğinden rezervasyon yaptırmayı da unutmayın derim.

DİĞER YENİ YAZILAR