Harbi Adana Kebabı Adana il sınırında yenir!

Harbi Adana Kebabı Adana il sınırında yenir

Hep öyle söylemezler mi? ‘Harbi Adana kebabı Adana il sınırları içerisinde yenir’ diye. İşte. Sahibi Adnan Çam beyefendi tam da bunu yapmış ve aynı lezzetleri bu ocakbaşına taşımış. Kendisi de oldukça samimi ve gerçekten iyi bir işletmeci. Uzun zamandır bu mekana gitmek için fırsat kovalıyordum, sonunda kendime bir zaman yarattım ve gittim. Mekan Taksim’de Hayal Kahvesi’nin yanında. Adana İl Sınırı Ocakbaşı. Yakın zamanda Cihargir’e de açıldı. Özellikle sosyal medyada birçok arkadaşım bu mekandan resim üzerine resim paylaşıyor ve övgüyle bahsediyorlardı. Gerçekten çok keyifli bir mekan. Size bu mekan için söyleyebileceğim tüm yemeklerinden azar azar tatmanız. (Adana, kaburga, basma, sıkma kebabı, çöp şiş) Keza hepsi birbirinden lezzetli. Eğer gerçekten samimi sıcak ve lezzetli bir mekan arıyorsanız, burası tam size uygun. Ama gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Çünkü yer bulmanız biraz zor olabilir.

Harbi Adana Kebabı Adana il sınırında yenir

The North Shield Bar artık Karaköy’de

Adını İngiltere’de Newcastle’da bir limandan alan mekan Göktürk’teki şubesinden sonra şimdi de Karaköy’de... Semtin gürültüsünden, kaosundan uzak Tersane Caddesi’nde açıldı. Mekanın tasarımı diğer ‘The North Shield’lerde olduğu gibi sahibi olan Teoman Hünal’ın elinden çıktı. Mekanın dekoru beni gerçekten çok etkiledi. Ben oldum olası İngiliz esintisi olan her şeyi çok sevdiğim için bu mekanı da çok beğendim. İçeri girer girmez kafanızı kaldırıp bakmaktan kendinizi alıkoyamayacağınız oldukça yüksek içki rafları ve boydan boya uzanan bir barı var. İngiliz, Galler, İskoç, İrlanda bayrakları ile süslenmiş yuvarlak masaları geniş deri koltuklarla inanılmaz bir bütünlük sağlamış. Fiyatı 36 TL ve bir İngiliz yemeği olan ‘Beef ale pie’yı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Tarihi Haydarpaşa Garı’nda bir Mythos

Harbi Adana Kebabı Adana il sınırında yenir

Tarihi Haydarpaşa Garı’nın içinde bulunan Mythos, hızlı tren çalışmaları nedeniyle istasyon kullanılamamasına rağmen hizmet veriyor. Garın tarihi dokusunu bu mekanda yakalamak mümkün. 110 yıllık tarihi bir meyhane. Kapısının önü deniz. Baktıkça içiniz açılıyor. Mönüsü de oldukça lezzetli. Yunan Adaları’ndan getirilen Rum aşçılar 2 ay boyunca Mythos ekibi ile beraber çalışıp yüzlerce sıcak-soğuk meze üretmişler. Ve Türk damak tadına uygun olanlar mönüye alınmış. Zeytinyağı gerçekten zeytin kokuyor. Ve tüm lezzetlerinde oldukça iddialılar. Özellikle fasıl ekibi inanılmaz keyifli. Bu mekanda hem acayip eğlenmeniz hem de harika vakitler geçirmeniz mümkün. Fiks menü fiyatı 130 TL.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR