İstanbul’da bir cennet: Bakırköy botanik park

Biliyorum, hepimiz güzel havalarda dışarı çıkmayı, gezmeyi çok özledik. Özellikle son günlerde havaların yavaş yavaş ısınmasını fırsat bilerek kendimizi sokaklara attık ve atmaya devam edeceğiz. Ben bu hafta, diğer haftalara göre çok daha farklı bir yeri yazmak istedim. İstanbul’un tam göbeğindeki bir cennetten bahsetmek istiyorum sizlere... Bakırköy’deki Botanik Park’tan…

İstanbul’da bir cennet: Bakırköy botanik park

Aslında Bakırköy Botanik Park’ın adını yaptığı sosyal sorumluluk projelerinden birçok defa duymuştum. Özellille Ampute Ligi’nde (Engelli sporcularımızdan oluşan spor organizasyonları) yer alan İstanbul Özürlüler Spor Kulübü’ne destek veren Bakırköy Belediyesi, Botanik Park’ın içindeki büfeyi yardım amacıyla resmi sponsoru olduğu kulübe tahsis etmiş. Böylelikle engelli vatandaşlarımıza manevi desteğin yanında maddi açıdan da katkıda bulunuyorlar. Bu gerçekten harika bir proje.

İstanbul’da bir cennet: Bakırköy botanik park

Ayrıca Türkiye’nin birçok endemik bitki türünün yanı sıra egzotik bitki türlerini, yapraklı ve ibreli ağaçları, çalı ve küçük ağaçların farklı çeşitlerini bir arada bulunduran Botanik Park, Bakırköy Belediyesi’nin geçen yıl Soma’da yaşamlarını kaybeden maden emekçilerimizin anısına diktiği 301 fidanı da barındırıyor.

Haberin Devamı

Bu ve bunun gibi birçok başarılı sosyal sorumluluk projelerinin altına attığı imzalardan ve başarılarından dolayı özellikle hassatiyeti ve özverisi için Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu’na da teşekkür etmek istiyorum.

Hatta geçenlerde yine Bakırköy Belediyesi’nin organize ettiği ‘Türk Sineması’nın Yüzüncü Yılı’ projesi de inanılmaz ses getirdi. Leyla Gencer Opera Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde Türkan Şoray’dan Tarık Akan’a kadar birçok ünlü sanatçı ödül aldı. Bakırköy Botanik Park, 96 bin metrekarelik bir alanın üzerine kurulmuş. İnanılmaz huzurlu ve keyifli bir alan. İçinde tematik bahçeler, çocuk oyun alanları, kafeterya, kaskatlı havuz, manzara seyir terasları var. Hatta arabanızla geliyorsanız otoparkı da mevcut. Her yaştan insanın huzurlu bir ortamda vakit geçirebileceği şekilde tasarlanmış. Kısacası eşinizle, dostunuzla, ailenizle gidebileceğiniz inanılmaz keyifli vakit geçirebileceğiniz bir tesis Bakırköy Botanik Park... Üstelik burada para harcarken engelli vatandaşlarımıza yardım etmenin verdiği mutluluk da huzurunuzu iki kat daha arttıracaktır.

Haberin Devamı

Ben 23 Nisan’da ailem ve arkadaşlarımla gittim, çok güzel vakit geçirdim. Çünkü aradığınız tüm özellikler bu parkta mevcut. Size tavsiyem İstanbul’un neresinde oturuyor olursanız olun, mutlaka bu parkı ziyaret etmeli ve o atmosferi özellikle çoçuklarınızla yaşamalısınız.

DİĞER YENİ YAZILAR