Art350’de harika zamanlar

Her hafta olduğu gibi bu hafta da dopdolu geçti benim için. Önce Yunanistan, ardından dört günlük bir Londra seyahatim vardı. İstanbul’a döndükten sonra hemen keşifler için dışarı attım kendimi.

Art350’de harika zamanlar

Art 350 üç yıl önce Bağdat Caddesi’nde açılmış. İşin en güzel tarafı sanat ve müzik bir arada. Ünlü ressam, heykeltraşçıların eserlerini görebileceğiniz bir yer. Haftada 4 gün canlı müzik dinleyebiliyorsunuz. (Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi) Her gün değişik gruplar çıkıyor. İspanyolca, Yunanca, Türkçe, İngilizce müzikler dinliyorsunuz. Giriş ücreti yok. Mönüde neyi sipariş ettiyseniz ne içtiyseniz hesabınız o kadar geliyor. İşletmecisi Turgay Kaya’ya da teşekkür etmek istiyorum. Servis kalitesi de gerçekten çok başarılı. Vazgeçemeyeceğim mekanlar arasına girmeyi başardı.

Kalamata yeni yerinde!

Art350’de harika zamanlar

Korkamayın! Kalamata çok uzağa gitmedi; yine eski yeri olan Akaretler’de. Sadece karşı çapraza taşındı.

Ama yeni dekoru ile gerçekten klasik meyhane adabını, günümüz yorumuyla modernize etmiş. Ben eskiden beri seviyorum Kalamata’yı. Biliyorsunuz? Fantazi müziğin değerli ismi Coşkun Sabah geçen kış her çarşamba burada sahne alıyordu. 2015 yılında da sahne alacakmış. TRT’nin değerli sanatçılarından Gökhan Sezen ile dönüşümlü olarak çarşamba günleri dinleme şansı yakalayacağız. Haftanın diğer günlerinde ise Rum Ve Türk Sanat Müziği’nden oluşan geniş repertuarlarıyla Kosta&Tuba ikilisi yer alıyor. Ben dinledim inanılmaz da keyif aldığımı söylemek isterim. Hafta içi kişi başı 120 TL. Hafta sonu ise 145 TL.

Haberin Devamı

Boğaz manzarası ve Lübnan yemekleri

Art350’de harika zamanlar

Hilton İstanbul’un 9. katındaki Al Bushra inanılmaz keyifli bir mekan ve çok hoş bir boğaz manzarasına sahip. Farklı bir ambiyans arayanlar için gerçekten ideal bir mekan. Aynı zamanda da çok güzel ve renkli bir barı var. Yemekler Lübnan usulü ortaya konan yeşilliklerle başlıyor. Lübnan usulü yaprak dolması ‘ Warekenab’, Lübnan mutfağının vazgeçilmezi ‘Falafel’, kıymalı fıstıklı börek ‘Samboussik’ gibi lezzetli mezelerin yanı sıra Lübnan usulü ‘Quzi Tandır’, fırında pişmiş domatesli ve biberli dana güveç ‘Belen Tava’, sarımsaklı ve kuzu etli közlenmiş patlıcan ‘Ali Nazik’, ızgarada yassı içli köfte ‘Saç Oruğu’ gibi lezzetler Al Bushra’nın iddialı lezzetleri arasında...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR