Gazete Vatan Logo

Ablasının şansı da yüzde 10’du!

Derya Sert’in ablasından da mutlu haber geldi

Kadavradan rahim nakliyle hamile kalan Derya Sert’in ablasından da mutlu haber geldi. Kadavradan rahim nakliyle hamile kalan Derya Sert’in, yüzde 10 hamile kalma şansı olan ablası Dilek Gölge, ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

Dünyada ilk kez Antalya’da gerçekleştirilen kadavradan rahim nakliyle hamile kalan 23 yaşındaki Derya Sert hamileliğinin ilk aylarını, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tek kişilik odasında geçirecek.

Doğuştan rahmi olmayan Derya Sert’e 8 Ağustos 2011’de kadavradan rahim naklini, Türkiye’deki ilk çift kol ve ilk yüz nakli ameliyatını yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan gerçekleştirdi. Embriyo transferi 31 Mart Pazar günü yapıldı. Sert’in 15 gün önce hamile kaldığı açıklandı.

Yumurta bozukluğu

Sert ailesi yıllardır bu müjdeli haberi beklerken Derya Sert’in hamilelik sürecinde aileye bir mutlu haber daha geldi. Sert’in yumurta bozukluğu olduğu için yüzde 10 hamile kalma şansı olan ablası Dilek Gölge’de ilaç tedavisinin ardından hamile kaldı, geçen Ağustos ayında ikiz bebek dünyaya getirdi.

Derya Sert’in doktoru sayesinde hamile kaldığını söyleyen abla Dilek Gölge, ikinci mutluluklarını yaşayacakları günü beklediklerini söylüyor.

Haberin Devamı