Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi

Son dakika akdeniz üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akdeniz üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akdeniz üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akdeniz Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akdeniz üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.579 akdeniz üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm akdeniz üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor Antalya'da son yıllarda balık popülasyonunun azalması ve balıkçıların çözüm beklentisi, yapay resif yapılmasını gündeme getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapay resif alanında uzman isimlerinden biri olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Altan, yapay resiflerde 'istilacı tür' endişesi gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulundu.
25.04.2024 Gündem
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeşil deniz kaplumbağası ölüsü kıyıya vurdu.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve (DEKAFOK) Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Deval, boynundan aldığı yara nedeniyle öldüğünü vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor!
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor! Kısa yoldan yükselmek isteyen bazı akademisyenler, hiçbir katkı sunmamalarına rağmen asistanlarının yayınlarına ismini yazar olarak ekletiyor. Kimi ise ‘sen benim ismimi yaz ben de senin ismini yazarım’ diyerek ‘makale kardeşliği’ yapıyor...
18.02.2024 Gündem
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattığını belirterek, "Ağzını koli bandıyla bantlayıp, ellerini arkadan bağlayarak, soğukta balkondaki sandalyeye oturtup kafasından 5 litre su dökmüşler. Kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar. Saçlarını çekerek koparıp, üzerine idrar atmışlar. Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı" dedi.
8.02.2024 Gündem
Yeğenini çöp evde alıkoyan teyze, 18 ay sonra tahliye edildi
Yeğenini çöp evde alıkoyan teyze, 18 ay sonra tahliye edildi Bursa'da, kaçırıldığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (12), çöp ev haline gelen dairede kilitli odada alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklanan Kamuran Pınar A. (46), 18 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tahliye kararına gerekçe olarak, 'Sanığın üzerine atılı suçun vasfının lehine değişme ihtimali' gösterilirken, duruşma 10 Mayıs'a ertelendi.
2.02.2024 Gündem
Boşanma aşamasındaki eşi evi sattı; ikizleriyle sokakta kaldı
Boşanma aşamasındaki eşi evi sattı; ikizleriyle sokakta kaldı Antalya'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından oturduğu ev satılan ve ikiz kızları ile tahliye edilen Hanna Y. (43), gözyaşı döküp, yardım istedi. Üzerlerindeki pijamalarla sokağa atılan eşyaların yanında bekleyen ikizlerden H.Y., "Babamı aradım, yalvardım. 'Yapma' dedim. Ancak o bana 'Sokakta kalın bana ne' dedi" dedi.
29.01.2024 Gündem
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. Anne, baba garipliği fark edince hemen hastaneye koştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebekler, yapılan operasyonla hayata tutundu. Kritik operasyon sonunda gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...
23.01.2024 Gündem
AK Parti Sakarya Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar kimdir? Yusuf Alemdar kaç yaşında?
AK Parti Sakarya Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar kimdir? Yusuf Alemdar kaç yaşında? AK Parti Sakarya Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar kimdir? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin adayları açıklandı. Önemli şehirlerden olan Sakarya'nın Mart seçimlerinde Yusuf Alemdar olacak. Peki Yusuf Alemdar kaç yaşında?
18.01.2024 Gündem
İş kazası nedeniyle vücudunun yüzde 80'i yanan Beyzanur: Eski ben değilim artık
İş kazası nedeniyle vücudunun yüzde 80'i yanan Beyzanur: Eski ben değilim artık Antalya'da kalfalık eğitimi sırasında, aracın yakıt deposunun şamandırasını değiştirirken meydana gelen parlamada vücudunun yüzde 80'i yanan lise öğrencisi Beyzanur Hatmorioğlu (18), 7 ayda 15 ameliyat geçirdi. Hatmorioğlu, “Uzun süre yürüyemedim. Ellerimi doğru düzgün kullanamıyorum. Aynaya bakamıyorum. Eski ben değilim artık. Başkalarının yaptığı bir hata hayatıma mal oldu" dedi.
15.01.2024 Gündem
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar (44), beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu. Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
Kirlilik balıkçıları vurdu; ağları boş dönüyorlar
Kirlilik balıkçıları vurdu; ağları boş dönüyorlar Antalya Körfezi'nde avladıkları balıklarla geçimini sağlayan balıkçılar, 10 yıl önce 30 kilo yakalarken bugünlerde 3-5 kiloyla ya da ağlar boş avdan dönmekten dertli. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu "Körfeze akan suların kenarlarında ve kıyıda kontrolsüzce kirlenme görüyoruz" derken, Antalya Balıkçı Barınağı Yeni Liman Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Cemal Talas, "Kirliliğin bazı otellerin atıklarını denize bırakmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Balık da temiz suda kalmak istiyor" dedi.
24.12.2023 Gündem
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu Doğuştan görme engelli olan 31 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Gülay Girgin, Torbalı Hasan Salih Çetinel İlkokulu’nda öğrenim gören ve kendisi gibi doğuştan görme engeli bulunan Fatmanur Eşiyok’a eğitim verip Braille alfabesini öğretiyor.
24.11.2023 Gündem
Antalya'da insan yüzlü balık balıkçıları da şaşırttı! Boyu ve kilosu ölçülüp denize salındı
Antalya'da insan yüzlü balık balıkçıları da şaşırttı! Boyu ve kilosu ölçülüp denize salındı Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği'nin (IUCN) nesli azalan türler arasında yer alan ve halk arasında 'insan yüzlü' olarak bilinen sapan balığı, Antalya'nın Manavgat ilçesi açıklarında bir balıkçının ağına takıldı. Balıkçı, av baskısı nedeniyle nesli azalan türü, boyunu ve kilosunu ölçtükten sonra denize bıraktı.
23.11.2023 Yaşam
Çöp evde teyzesinin alıkoyduğu Cem Muhammet ile ilgili yeni gelişme
Çöp evde teyzesinin alıkoyduğu Cem Muhammet ile ilgili yeni gelişme Bursa'da, teyzesi Kamuran Pınar Acar (45) tarafından kaçırıldığı öne sürülen ve çöp ev haline gelen dairede kilitli odada 1 yıl boyunca alıkonulan Cem Muhammet A. (10) ile annesi Yasemin Acar (49), isimlerini değiştirecek. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Antalya Çocuk Evleri Sitesi’nde devlet koruması altına alınan oğluyla eylül ayından beri birlikte yaşamaya başlayan Yasemin Acar, yeni bir hayat kurduklarını söyledi.
19.11.2023 Gündem
Yurt  dışında çalışmak isteyenler dikkat! Avrupa'nın gözü, Türkiye'de
Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat! Avrupa'nın gözü, Türkiye'de Pandemi döneminde turizm sektöründeki iş gücü kopuşları sonrası Avrupa ülkeleri, gözünü Türkiye'ye çevirdi. Türkiye'deki turizm öğrencileri ile mezunlarına cazip teklifler sunan işletmeler, istihdam için kolaylıklar sağlıyor. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, "1,7 milyon kişi turizm sektöründen ayrıldı ve bunun yalnızca 571 bini sektöre döndü" dedi.
19.11.2023 Gündem
Liseli Beyzanur'un hayali olan iş hayatını kararttı! "Yeniden devam etmek istiyorum"
Liseli Beyzanur'un hayali olan iş hayatını kararttı! "Yeniden devam etmek istiyorum" Antalya'da çalıştığı araç servisinde ustası ile yakıt deposu şamandırasını değiştirdiği sırada, verilen elektriğin otomobildeki benzin buharını parlatması ile vücudunun büyük bölümü yanan lise öğrencisi Beyzanur Hatmorioğlu (17), tedavisinin ardından yine sanayiye dönüp, işini yapmak istiyor.
27.10.2023 Yaşam
Motosikletine çarparak ölümüne neden oldu sosyal medyadan arkadaşlık isteği gönderdi!
Motosikletine çarparak ölümüne neden oldu sosyal medyadan arkadaşlık isteği gönderdi! Korkuç kaza Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşandı. Cipin çarptığı motosikletin sürücüsü Ömer Demiral (66), hayatını kaybetti. K.Ö. ifadesi sonrası serbest bırakılırken, karara tepkili Demiral'ın kızı Zeliha Nayman, cip sürücüsünün kazadan sonra babasının sosyal medya hesabına arkadaşlık isteği gönderdiğini belirterek, "Neden gönderdiğini bilmiyoruz, anlam veremiyoruz" dedi.
23.10.2023 Gündem
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi Kan donduran olay 7 Aralık 2021 yılında Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelmişti. Öğrenci yurdunda üniversiteli Mehmet Sami Tuğrul'u (18) 35 yerinden bıçaklayıp, başını satırla kesen İhsan Güney'e (39) verilen indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına itiraz, üst mahkemece reddedildi.
19.10.2023 Gündem
Antalyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın oğlundan acı haber geldi
Antalyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın oğlundan acı haber geldi Antalya'da 2 otomobil ile motosikletin karıştığı kazada Antalyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın ağır yaralanan ve 40 gündür yoğun bakımda tedavi gören oğlu Davi Pereria (4), yaşamını yitirdi.
16.10.2023 Gündem
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Akdeniz Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akdeniz üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.