Gazete Vatan Logo

Yargıtay Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yargıtay dosya sorgulama ile dava durumunuzu öğrenebilirsiniz. Mahkeme sorgulama uygulaması ile uyap üzerinden davalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Sabıka kaydı sorgulamaları da online yapılmaktadır.

Yargıtay Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vatandaşların adli durumlar ile ilgili bilgi alabilmesi için online olarak çeşitli konularda uygulamalar hazırlanmıştır. E devlet kapısı üzerinden ve ilgili kurumların resmi internet sitesi üzerinden kullanıma sunulan bu uygulamalar sayesinde mahkeme dosya sorgulama ya da Yargıtay dosya sorgulama gibi işlemler yapılabilmektedir. Yapılacak işlemler sayesinde kolay bir şekilde bilgi sağlanabildiği gibi adli olayların takibi de yapılabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların almak istediği bilgiye göre hizmetler arasından seçim yaparak ilgili sorgulama adımlarını takip etmesi yeterli olacaktır.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP VATANDAŞ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

En çok yapılan işlemlerden birisi olan Yargıtay dosya sorgulama işlemleri Yargıtay'ın resmi internet sitesinde yer alan Yargıtay dosya sorgulama bölümü üzerinden yapılmaktadır. Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olan tek bilgi dosya numarasıdır. Bu sayede Yargıtay dosya sorgulama formuna girilecek olan bilgiler ile birlikte kolay bir şekilde dosyalara erişim sağlanabilmektedir. Bu sayede açıklanacak olan sonuç sayfası üzerinden kolay bir şekilde dosyalar üzerinde inceleme yapılarak bilgi alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Yargıtay Dosya Sorgulama ve Mahkeme Bilgileri Öğrenme

Yargıtay dosya sorgulama gibi mahkeme ile ilgili de benzer bilgilere ulaşmak mümkündür. Bu konuda yapılacak olan işlemlerde mahkeme dosya sorgulama hizmetlerinin yayınlandığı edevlet kapısı tercih edilmelidir. E devlet kapısı üzerinden sunulan mahkeme dosya sorgulama hizmeti sayesinde tüm vatandaşlar mahkeme durumlarını görebilmek, kendi adına herhangi bir davanın açılıp açılmadığını da öğrenebilmektedir. Bu açıdan çok yararlı olacak olan bu mahkeme dosya sorgulama işlemlerinden tüm vatandaşların yararlanması yararlı olacaktır.

Mahkeme dosya sorgulama işlemlerinin dışında ise online olarak belgelerin temin edilmesi de mümkündür. Bu konuda açılan hizmetler üzerinden yapılacak olan işlemler ile birlikte online olarak sabıka kaydı alma ve alınacak olan belgelerin resmi olarak kullanılması kolaylaştırmıştır. Bu açıdan ihtiyaç dahilinde sabıka kaydı almak için de e devlet kapısı üzerinden sunulmuş olan sabıka kaydı alma hizmetinin kullanılması yeterli olacaktır. Bu sayede tüm vatandaşlar gerek adli gerekse de resmi olaylarla ilgili gerekli olan belgelerin temini konusunda online olarak işlem yapabilecektir. Üstelik sunulan tüm hizmetler ücretsizdir.

Haberin Devamı