Gazete Vatan Logo
Magazin Yaman tehlike

Yaman tehlike

Mustafa Sandal’ın 8 yaşındaki oğlu Yaman, Göcek’te babasına ait sürat motorunu kullandı. Denizde tek başına hız denemesi yapan Yaman görenleri şoke etti.

Yaman tehlike

EMİNA-Mustafa Sandal çifti oğulları Yavuz ve Yaman ile önceki gün Göcek yakınlarına demirledikleri lüks yatta görüntülendi. Emina Sandal yatın üst kısmında güneşlenirken, Mustafa Sandal yan teknede bir arkadaşıyla sohbet etti. Çiftin 8 yaşındaki oğlu Yaman ise kardeşi Yavuz ile oyun oynadıktan sonra babasına ait sürat motorunun direksiyonuna geçti.

MUSTAFA Sandal, arkadaşının teknesinden oğlunu endişeli gözlerle izlerken, annesi ise kısa süren şaşkınlığın ardından bu anları cep telefonunun kamerasına kaydetti. Babasının verdiği talimatları uygulayan Yaman, tek başına bot üzerinde hız denemeleri yaptı. Yürekleri ağza getiren bu anlar, “Bu oyun değil, işin şakası yok” dedirtti.

Yasalara aykırı Sürat motoru kullanmak için amatör denizci ehliyeti şart. Yasalara göre sadece 14-16 yaşındaki çocuklara velilerin muavakatı ile amatör denizci ehliyeti verilebilir ancak bu da sadece 7 beygir gücünde yani çok yavaş hareket eden botlar için geçerlidir.