Gazete Vatan Logo

Ukrayna’ya ‘kimlikle giriş’ tamam

Başbakan Binali Yıldırım ile Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında, ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna’ya ‘kimlikle giriş’ tamam

Görüşmelerde, ekonomi, ticaret ve turizm başta olmak üzere iki ülke ilişkilerindeki gelişmeleri, sorunları ve fırsatları ele aldıklarını dile getiren Yıldırım, Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin her alanda daha ileri seviyeye çıkarılacak potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Ukrayna ile diyaloğun memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyleyen Yıldırım, bunun toplantı öncesi imzalanan, iki ülke vatandaşlarının kimlik kartıyla seyahatine imkan veren anlaşmayla sonuçlandığını belirtti.

‘Dostluk köprüsü’

Türkiye, Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önemsiyor ve bunu desteklemeye devam ediyor. Kırım Tatarları, Ukrayna ile ülkemiz arasında özel bir dostluk köprüsü oluşturmaktadır. Ukrayna hükümetiyle yakın çalışmaya devam edeceğiz. Darbe girişiminin arkasındaki terör örgütünün birçok ülkede olduğu gibi Ukrayna’da da uzantıları olduğunu biliyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanın gerekli adımları atma konusunda kararlı olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Yeni vize rejimiyle bu rakamın hem Türkiye’den Ukrayna’ya hem de Ukrayna’dan Türkiye’ye gidiş gelişleri çok daha fazla artıracağını göreceğiz. Gerek tarım alanında gerekse savunma sanayi ve havacılık, eğitim ve kültür alanlarındaki iş birliği potansiyellerinin değerlendirilmesi gerekir” açıklamasında bulundu. Ukrayna Başbakanı Groysman da 16 Nisan’a yapılacak referandumda başarı diledi, iki ülke arasında ortak uçak projesi geliştirilip üretilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı