Gazete Vatan Logo

Törene canlı bomba: 55 ölü

Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'un Hindistan sınırındaki Wagah Sınır Kapısı'nda düzenlenen intihar saldırısında 55 kişi hayatını kaybetti.

Wagah sınır kapısında her gün düzenlenen bayrak töreninin ardından halkın geri döndüğü sırada kalabalığın arasına giren bir intihar eylemcisi üzerindeki bombayı patlattı.

Patlamada 55 kişi hayatını kaybederken, 118 kişi de yaralandı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in saldırıyı şiddetle kınayarak Pencap hükümetinden olayla ilgili rapor talep ettiği kaydedildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Şerif'in, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi yaparak yaralılara en iyi tıbbi yardım sağlanmasını istediği, halka Aşure Günü'nde dikkatli olmaları çağrısında bulunduğu" belirtildi.

Bu arada, yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, saldırının sorumluluğunu 3 grup üstlendi.

Cundullah grubunun saldırının sorumluluğu üstlenmesinin ardından, Pakistan Tehrike Taliban (TTP) Hakim Ullah grubunun Sözcüsü Gimen Mesut, insansız hava aracı saldırısında bir komutanlarının öldürülmesi üzerinde öç almak için saldırı yapıldığını öne sürdü.

TTP'in Bölük grubu sözcüsü Esanullah Esan ise saldırıyı Pakistan ordusu tarafından Pakistan Talibanına karşı sürdürülen operasyona tepki olarak düzenlediklerini iddia etti.Pakistan İçişleri Bakanlığı, Muharrem ayında olası saldırıları engelleyebilmek için ülke genelinde 32 bin güvenlik görevlisinin görevlendirildiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı