Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SGK borç sorgulama ve GSS, BAĞ-KUR borç ödeme burada!

TC kimlik numaranızla ve E-Devlet şifrenizle SGK borç sorgulamanızı yapabilir, ardından GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı öğrenip kredi kartı ödemenizi yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

TC kimlik no ile SGK borç sorgulama ve GSS, BAĞ-KUR borç ödeme burada!

Modern teknoloji yaşamın her alanında oldukça önemli kolaylıklar ve fırsatlar sunuyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında kendisine aktif biçimde yer edinen internet teknolojileri kamu kurumlarının vatandaşa sunduğu kamu hizmetlerinde de öne çıkıyor. Günümüzde vatandaş internete bağlanabildiği her yerden kolay bir şekilde kamu kurumlarının modern hizmetlerinden yararlanarak işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabiliyor. Türkiye’de internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde geniş bir online hizmet ağı bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile artık kolay bir şekilde ve sadece dakikalar süren işlemlerle SGK borç sorgulama yapılabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternete erişim sağlanabilen her noktadan gerçekleştirebilmekte olunan SGK borç sorgulama işlemi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir sigorta prim borcunun olup, olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Günümüz modern Türkiye’sinde SSK, Bağkur veya Genel Sağlık Sigortası kapsamında vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu’na aylık prim ödemeleri yapmaları gerekiyor. Özellikle vatandaşın bu sigorta prim ödemelerinde yapacakları aksamalar ve gecikmeler durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından faiz uygulamaları gerçekleştiriliyor ki bu durumda vatandaşın kuruma olan prim borcunun katlanarak artmasına ve ödenemeyecek boyutlara gelmesine yol açıyor. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın SSK, Bağkur ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında borcunun olup, olmadığını kolay bir şekilde takip edebilmesi amacı ile internet üzerinde yer alan geniş online hizmet uygulaması ağı içerisinde SGK web tahsilat adında yeni bir uygulamayla hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Vatandaş internet erişim sağlayabildiği her noktadan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki resmi web sayfasındaki e-hizmetler kategorisinden ulaşabilecekleri SGK web tahsilat uygulama sayfasından sadece dakikalar içerisinde SGK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir sigorta prim borcunun bulunup, bulunmadığını en ayrıntılı ve en güncel biçimde internet kolaylığında birkaç dakika içerisinde öğrenebiliyor ve toplu veya dönem bazında ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinde vatandaşlar doğrudan SGK borç sorgulama gerçekleştirebiliyorken geçtiğimiz dönem içerisinde kurum tarafından uygulama sayfasında bir yenilik gerçekleştirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulama sayfasında gerçekleştirdiği yenilik kapsamında vatandaş artık Bağkur borç sorgulama işlemleri için öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sistemi kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Vatandaşın daha güvenli işlem yapabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından getirilen bu yenilik kapsamında vatandaşın GSS borç sorgulama işlemlerini SGK web tahsilat uygulama sayfası üzerinden yapabilmesi için e-Devlet sisteme giriş yönlendirmesinde kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bunun için vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı