Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek?

Taşeron işçilerin kadro beklentisi sürüyor. Taşerona kadro düzenlemesi için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi vermiş ve süreç başlamıştı. İşte taşeron işçilere kadro sürecine dair detaylar...

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek?

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Sayıları milyona yaklaşan taşeron işçi kadroya alınacakları düzenlemeleri bekliyorlar. İşte taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin yaşanan son gelişmeler ve merak edilen soruların yanıtları...

TAŞERONA KADRO TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Taşeron düzenlemesini büyük heyecanla bekleyen yaklaşık 900 bin taşeron işçisi, kadronun verileceği tarihin kesinleşmesi için bekleyişini sürdürüyor. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken henüz bir tarih belirtilmedi. Bakanlık veya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından taşerona kadro için tarih verildiği takdirde, bu haber üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİNİ MÜJDELEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron düzenlemesi konusunda geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor" ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın "Taşeron ne olacak Sayın Cumhurbaşkanım" diye bağırması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor" diye cevap vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından taşeron düzenlemesi süreci hızlandı ve gelişmeler yaşanmaya başladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YILDIRIM BAŞKANLIĞINDA "TAŞERON" TOPLANTISI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamalarıyla ayrıntıları ortaya çıkan düzenlemeye son şeklinin verilmesi için cuma günü Başbakan Yıldırım başkanlığında Maliye Bakanı Ağbal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun katılımıyla toplantı yapıldığı öğrenildi. Düzenlemenin ayrıntılarının ele alındığı toplantıda, sendikaların görüş ve önerileri de masaya yatırıldı.

Düzenlemenin en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilmesi planlanırken, ilgili bakanların Başbakan Yıldırım başkanlığında bu hafta tekrar bir araya gelmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

Düzenlemenin kamuoyuyla paylaşılan ayrıntılarına göre, söz konusu kadro fırsatı, merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçe ile düzenlenen kurum ve kuruluşlardaki tüm taşeron işçileri ilgilendiriyor.

Haberin Devamı

Düzenlemenin kamuoyuyla paylaşılan ayrıntılarına göre, söz konusu kadro fırsatı, merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçe ile düzenlenen kurum ve kuruluşlardaki tüm taşeron işçileri ilgilendiriyor.