Gazete Vatan Logo

Son dakika... Yeni savaş! Rusya'dan bomba!

Eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia'ya yönelik suikast girişiminin ardından son dakika haberleri peş peşe geliyor. 'Yeni soğuk savaş'a Rusya'dan da büyük tepki var. Moskova'nın Rus diplomatların sınır dışı edilmesine sert cevabı olacağı bildirildi.

Son dakika... Yeni savaş! Rusya'dan bomba!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov yaptığı açıklamada, ABD'nin 60 Rus diplomatını sınır dışı etme kararına Moskova'nın sert tepki vereceğini, Ancak Washington ile olan stratejik istikrar müzakerelerine açık olduklarını söyledi.

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesi sonrası Moskova'nın suçlanmasıyla İngiltere'nin ardından diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ABD'den de karşı hamle gelmişti.

Rus diplomatları sınır dışı etme kararı alan ülkeler arasında; Fransa, Almanya, Romanya, İsveç, Polonya, Çekya, Litvanya, Hollanda, Danimarka, İtalya, Letonya, Estonya, Macaristan, İspanya Hırvatistan, Finlandiya, Norveç, Ukrayna, Arnavutluk ve Kanada yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump dün 60 Rus diplomatın ülkeden sınır dışı edilmesini ve Rusya'nın Seattle'daki konsolosluğunun kapatılması kararını vermşti...