Gazete Vatan Logo

Son dakika... Rusların girişi yasaklandı!

Ukrayna, Rus vatandaşlarının Ukrayna'ya girişini yasakladı. Rusya ise karşılık verme gibi bir planın olmadığını belirtti.

Son dakika... Rusların girişi yasaklandı!

Ukrayna Sınır Güvenlik İdaresi, 16 yaşından 60 yaşına kadar olan Rus erkeklerin Ukrayna'ya girişinin yasaklandığını açıkladı.

Sınır Komutanı Petro Tsygykal yaptığı açıklamada, 16 yaşından 60 yaşına kadar olan Rus erkeklerinin Ukrayna'ya girişinin yasaklandığını söyledi.
Rusya'nın Ukrayna ordusuna bağlı üç gemiye el koyup 12 mürettebatını tutuklamasının ardından Ukrayna sıkıyönetim ilan etti.
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, dün yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarına çeşitli kısıtlamaların getireceğini duyurmuştu.
RUSYA'DAN CEVAP
Rus milletvekili Frants Klintsevich yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın yaptığına karşılık kısasa kısas bir duruma girmeyeceğini, Ukraynalı erkeklerin Rusya'ya girişini engelleyecek bir yasaklama planı olmadığını bildirdi.
UKRAYNA'NIN PLANI
Ukrayna Devlet Güvenlik Makamı, Rusya'nın Ukraynalı gemileri ele geçirmesinin ardından 'ayna etkisi' yaratacak eylemler düşündüklerini bildirdi.

Haberin Devamı