Gazete Vatan Logo

Son dakika... İran'dan flaş açıklama!

İran, İngiliz basınında çıkan Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in serbest bırakılması için Britanya'nın 400 milyon sterlini ödemeye hazır olduğu haberlerine sert tepki gösterdi. Tahran haberleri 'yanlış' olarak nitelendirdi.

Son dakika... İran'dan flaş açıklama!

İran devlet televizyonunun haberine göre,Tahran, İngiliz basınında çıkan, İran'a borçlu Britanya'nın 400 milyon sterlini (528 milyon ABD doları) bir İran kökenli İngiliz yardım görevlisinin kaderine haberleri yanlış olarak nitelendirerek reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, "Bu iki ayrı konu, onları birbirine bağlamak yanlış ... Nazanin Zagarari Ratcliffe yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı" dedi.

Thomson Reuters Foundation’da görevli proje yöneticisi Nazanin Zaghari-Ratcliffe, bir İran mahkemesi tarafından ülkedeki dini iktidarı devirmeye çalışmakla suçlanarak beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Zaghari-Ratcliffe suçlamaları reddediyor.

İngiliz The Telegraph gazetesi, İran’da hapiste bulunan İran kökenli İngiliz vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in serbest bırakılması için çalışan İngiliz hükümetinin, İran’a 400 milyon sterlin ödemeye hazırlandığını yazmıştı.