Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler geldi! Bu öğleden sonra savaşın...

Suriye'nin Irak sınırındaki stratejik nokta Deyrizor'dan son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Suriye Ordusu, Fırat Nehri'nin doğu kıyısında kontrolü genişletiyor.

Son dakika... Haberler geldi! Bu öğleden sonra savaşın...

Suriye'ye yakın merkezli haber sitelerinin haberine göre, Suriye Ordusu, Fırat Nehri'nin doğu kıyısında kontrolü genişletiyor

Deyrizor'daki bir askeri kaynağa göre, Suriye Arap Ordusu (SAA) şiddetli bir savaşın ardından Deyrizor'un doğusundaki Mazlum'u bu öğleden sonra kontrol altına aldı.

Bugün kurtarılan Mazlum'la birlikte Suriye Arap Ordusu Fırat Nehri'nin doğu kıyısındaki mevzileri etrafında bir tampon inşa etmiş oldu.

PYD/PKK DA İLERLEYİŞTE

Rusya destekli Esad rejimi, Eyül ayının başında, Suriye'nin Deyrizor kentindeki 3 yıllık DEAŞ kuşatmasını kırdı. Ardından rejim güçleri Deyrizor'un DEAŞ denetimindeki doğusuna doğru ilerlemeye başladı. Aynı zamanda kuzeydeki ABD destekli terör örgütü PYD/YPG güçleri Deyrizor kentinin kuzeyine ve doğusuna ilerliyişe geçti.

"PYD/PKK İLE IŞİD İŞ BİRLİĞİ"

ABD destekli SDG'lilerin IŞİD'in saflarına hiçbir çatışma yaşamadan girdiklerine dikkat çeken Rus general, Rus İHA'larının ve keşif araçlarının bir haftadır IŞİD'in üçüncü bir tarafla, DSG ile hiçbir çarpışma yaşamadığını tespit ettiğini belirtti

Haberin Devamı

"Suriye ordusunun başarılarının perde arkasında ABD öncülüğündeki koalisyon ve SDG güçleri Rakka'yı kurtarma operasyonlarını durdurdu" diyen Konaşenkov Fırat'ın batısındaki SDG ve ABD kontrolündeki bölgelerden Suriye ordusuna iki kez ateş açıldığını da sözlerine ekledi.

PETROL SAHALARI BU BÖLGEDE

Deyrizor’u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusundaki El Ömer, Tanak, Vard, Afra, Kevari, Cafra, Carnuf, Azrak, Kahar, Şueytat ve Galban petrol sahaları tahmini hesaplamalara göre Suriye’nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.