Fırat Nehri

Fırat Nehri

Son dakika fırat nehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fırat nehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fırat nehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fırat Nehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fırat nehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 655 fırat nehri haberi bulunmuştur. Tüm fırat nehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
Fırat Nehri hangi illerden geçer? Fırat Nehri nerede doğuyor, nereye dökülüyor?
Fırat Nehri hangi illerden geçer? Fırat Nehri nerede doğuyor, nereye dökülüyor? Erzincan'da bir altın madeninde gerçekleşen heyelan sonrası siyanürün Fırat Nehri'ne bulaşma tehlikesi doğdu. Sabırlı Barajı'nın kapakları kapatılarak Fırat Nehri'ne ulaşması engellendi. Ancak vatandaşlar, "Fırat Nehri hangi illerden geçiyor?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte detaylar...
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması talebi, Şanlıurfa'yı karıştırdı! İşte nedeni
Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması talebi, Şanlıurfa'yı karıştırdı! İşte nedeni Şanlıurfa'nın Birecik ile Halfeti ilçelerinin Gaziantep'e bağlanması talebi, 5 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, bu kez İçişleri Bakanlığı'na dilekçe gönderip, Fırat Nehri kıyısındaki 2 ilçenin referandum yapılarak Gaziantep'e bağlanmasını istedi.
15.08.2023 Yaşam
Kahreden olay! Serinlemek için Fırat Nehri'ne giren Cemal, boğuldu
Kahreden olay! Serinlemek için Fırat Nehri'ne giren Cemal, boğuldu Kahreden olay.Adıyaman'ın Besni ilçesinde, serinlemek için girdiği Fırat Nehri’nde kaybolan Suriye uyruklu Cemal Allov'un (19), cansız bedenine ulaşıldı.
24.07.2023 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Yasak aşk cinayeti iddiası! Öldürülüp Fırat Nehri'ne atılmış
Yasak aşk cinayeti iddiası! Öldürülüp Fırat Nehri'ne atılmış Gaziantep'te bir haftadır kayıp olarak aranan 22 yaşındaki Ömer Yılmaz'ın öldürüldükten sonra Fırat Nehri'ne atıldığı ortaya çıktı. Ömer Yılmaz'ın cesedi nehirden çıkarıldıktan sonra adli tıpta yapılan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilirken Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 1'i kadın 2 şüpheliyi gözaltına aldı.
18.03.2023 Yaşam
Suriye'de İran destekli gruplara SİHA'lı saldırı: 8 ölü
Suriye'de İran destekli gruplara SİHA'lı saldırı: 8 ölü Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyrizor ilinde rejim yanlısı İran destekli yabancı milislerin bulunduğu askeri noktaya silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile gerçekleştirilen saldırıda 8 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.
8.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere müjdeyi verdi: Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere müjdeyi verdi: Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda Gaziray, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere, İngiltere olmadı, Almanya. Temiz para arıyormuş ama gittiği yer tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Nere gittiğinin farkında mısın?" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye ekonomi noktasında dünyaya örnek bir hale geldi" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı yapılan Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz olduğunu açıkladı.
5.11.2022 Siyaset
Çığlık çığlığa yardım istedi! Nehir kenarında bıçaklanmış bir kadın bulundu
Çığlık çığlığa yardım istedi! Nehir kenarında bıçaklanmış bir kadın bulundu Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bir kadın, bıçakla yaralanmış halde Fırat Nehri'nin kenarında bulundu. Ağır yaralı kadın, hastaneye kaldırıldı.
4.10.2022 Yaşam
Kadın, kocası tarafından silahla öldürüldü! Cinayetinin sebebi ortaya çıktı
Kadın, kocası tarafından silahla öldürüldü! Cinayetinin sebebi ortaya çıktı Şanlıurfa’da 3 çocuğunu bırakarak yasak aşk yaşadığı adama kaçtıktan sonra pişman olup evine dönen kadın, kocası tarafından silahla vurularak öldürüldü.
5.09.2022 Yaşam
Fırat Nehri'ne giren çocuk boğuldu!
Fırat Nehri'ne giren çocuk boğuldu! Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde serinlemek için Fırat Nehri'ne giren yabancı uyruklu çocuk boğuldu.
28.08.2022 Yaşam
Suriye operasyonu başladı mı? Suriye operasyonu nereye yapılacak, ne zaman başlayacak? Gözler MGK toplantısına çevrildi!
Suriye operasyonu başladı mı? Suriye operasyonu nereye yapılacak, ne zaman başlayacak? Gözler MGK toplantısına çevrildi! Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek. Aylık toplanan MGK'nın bugün ki ana gündem maddesi; terörle mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen harekat olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son dün İran dönüşü gazetecilerin sorularına yanıt verirken Suriye’ye operasyon konusunda da beklenen sinyali vermişti. Terörle mücadele ve yeni operasyon sinyali verilirken sıcak bölgede PKK/YPG ve rejim askerlerinin yığınak yaptığı görüntüler dikkat çekti. Söz konusu gelişmelerin ardından Suriye operasyonu ne zaman başlayacak, Suriye operasyonu nereye yapılacak? Sorularına da yanıt armaya başlandı. İşte Suriye operasyonunda son durum…
21.07.2022 Gündem
Teröristlerle böyle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırında...
Teröristlerle böyle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırında... Suriye’ye sınır ötesi harekât hazırlıkları sürerken Türkiye sınırına 3 kilometre mesafede bulunan Kamışlı'daki ABD askerleri uluslararası haber ajansı AFP'nin objektifine yansıdı. Fotoğraflarda ABD askerlerinin YPG'li teröristlerle birlikte Kamışlı'ya bağlı bir köyde devriye gezdiği görüldü
12.06.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken 'Türkiye' açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken 'Türkiye' açıklaması Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı’nın Ukrayna’ya verdiği silahlar konusunda ‘kırmızı çizgi’ uyarısı yaptı. Lavrov, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere yönelik yaptığı değerlendirmede, "Türkiye Suriye'de olanlara kayıtsız kalamaz" ifadesini kullanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'daki rolüne dikkat çekerek, " Erdoğan sadece barışın sağlanmasından yanadır" dedi.
28.05.2022 Dünya
Uçurumda 2 gün mahsur kalan amatör dağcı kurtarıldı 'Denedim ama yapamadım' dedi
Uçurumda 2 gün mahsur kalan amatör dağcı kurtarıldı 'Denedim ama yapamadım' dedi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde amatör dağcı Alper Tunga Çolak (26), 50 metre yükseklikten inerken mahsur kaldı. 2 gün süresince mahsur kalan Çolak, balıkçılar tarafından fark edilerek, AFAD tarafından kurtarıldı. 48 saat boyunca açlıktan bitkin düşen Alper Tunga Çolak, "Denedim ama yapamadım" dedi.
18.12.2021 Yaşam
Günlerdir herkes onu arıyordu! Balıkçılar bu halde buldu
Günlerdir herkes onu arıyordu! Balıkçılar bu halde buldu Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, 16 gün önce kaybolan Mahmut Altuntaş'ın (60) Fırat Nehri'nde, cansız bedeni bulundu.
27.10.2021 Yaşam
Birecik-Halfeti yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı
Birecik-Halfeti yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde meydana gelen heyelanda tonlarca toprak ve kaya parçası yola savruldu. Dağdan kopan kaya parçaları seyir halindeki 2 hafif ticari araçta hasara neden olurken, 3 kişi yaralandı.
29.08.2021 Gündem
Türkiye ile Rusya, Haseke'nin su ve elektrik sorununun çözülmesi  konusunda anlaştı
Türkiye ile Rusya, Haseke'nin su ve elektrik sorununun çözülmesi konusunda anlaştı Türk ve Rus askeri yetkililer, terör örgütü YPG/PKK'nın ve Esed rejiminin kara propaganda odağındaki Haseke'de elektriğe bağlı su sorununun çözüme kavuşması için anlaşmaya vardı.
8.08.2021 Dünya
Fırat Nehri'nde erkek cesedi bulundu
Fırat Nehri'nde erkek cesedi bulundu Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Fırat Nehri'nde erkek cesedi bulundu. Cansız beden, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
19.07.2021 Gündem
30 ülkeden sipariş yağıyor! Ünü sınırları aştı
30 ülkeden sipariş yağıyor! Ünü sınırları aştı Türkiye'de alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ'ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerinde yetiştirilen Türk somonu ve alabalık, yurt dışından büyük talep görüyor.
3.07.2021 Ekonomi
Terör örgütü YPG/PKK Münbiç'te halka ateş açtı!
Terör örgütü YPG/PKK Münbiç'te halka ateş açtı! Terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki Suriye’nin Halep iline bağlı Münbiç ilçesinde teröristlerin, zorla silah altına alma uygulamasına karşı çıkarak protesto düzenleyen halka ateş açması sonucu 4 sivil yaralandı.
31.05.2021 Dünya
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık.8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak" dedi. Türkiye'nin yeni anayasa yapmasının vakti geldiğini dile getiren Erdoğan "Yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Belki de vakti geldi. Ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.
1.02.2021 Gündem
Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, "cerrah" hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor
Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, "cerrah" hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne sahip Zeugma Mozaik Müzesi'nde yer alan birbirinden eşsiz dünyaca ünlü mozaikler, Gaziantep Restorasyon Konservasyon Bölge Laboratuvarlarındaki uzman ekiplerce adeta "cerrah" hassasiyetiyle temizleniyor.
29.01.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Fırat Nehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fırat nehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.