Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Durdurmayacağız!' ABD'nin...

Suriye'den son dakika haberleri: Suriye Ordusu, ABD müdahalesine rağmen Batı Rakka'daki operasyonlarını durdurmayacağını bildirdi.

Son dakika... 'Durdurmayacağız!' ABD'nin...

Suriye Arap Ordusu (SAA), ABD'nin, önemli bir şehir olan Resafa yakınlarındaki hava saldırılarına rağmen, Rakka'nın batı kırsalındaki operasyonlarını durdurmayacak.

Bir askeri yetkilinin Suriye rejimine yakın haber kaynaklarına verdiği bilgilere göre "Amerika'nın saldırısı hedefimizi durdurmaz ve biz (Suriye Ordusu) teröristlerle Suriye'de olduğu sürece savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

YPG İLE KARŞI KARŞIYA GELEBİLİRLER

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü ABD destekli, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye Ordusu karşı karşıya gelmişti.

SDG'nin güneye doğru inmesi halinde bu hamlenin Suriye ordusunun Deyrezzor'a ulaşma amacını kesme amacı taşıyacağını, bu yüzden Suriye ordusunun buradaki güçleri hedef alabileceği yorumları yapılmıştı.

BÜYÜK SALDIRI BAŞLADI

Bu arada dün iç savaş boyunca Halep’in tek ikmal hattı olan İtriye-Hanasir yolunun güvene alınması için uzun süredir beklenen büyük saldırı başladı.

Rakka’nın batı kırsalından Halep güneyindeki İtriye beldesine doğru bir kıskaç harekâtı başlatan Kaplan Kuvvetleri’nin, IŞİD’e ağır kayıplar verdirdiği ve ilk savunma hatlarını aşarak bölgede ilerleyişe geçtiği bildirildi.

Haberin Devamı