Gazete Vatan Logo

Son dakika! Guzman ABD'ye böyle getirildi!

Bücür lakaplı dünyanın en ünlü uyuşturucu baronu Meksikalı 'El Chapo-Bücür' lakaplı Joaquin Guzman ABD'ye teslim edildi. Guzman geçtiğimiz günlerde hapishanede cinsel tacize uğradığını ve gardiyanlar tarafından uyutulmadığını söylemişti. İşte Guzman ABD'ye böyle teslim edildi.

Son dakika! Guzman ABD'ye böyle getirildi!

Dünyanın yaşayan en ünlü uyuşturucu baronu 'El Chapo-Bücür' lakaplı Joaquin Guzman, bu gece ABD'ye teslim edildi. Reuters haber ajansı, Guzman'ın New York'taki federal hapishaneye ulaştırıldığını bildiriyor. Cezaevlerinden firarlarıyla tanınan Guzman, artık yıllarca cezaevinden çıkamayacak.

Meksikalı Sinaloa kartelinin başındaki isim, bir uçakla New York'a indi. Uzun süredir ülkesinde hapis yatmak için uğraş veren Guzman'ın son isteği, Pablo Escobar gibi ABD'ye iade edilmekti.

Meksika'da kaldığı cezaevinde tacize uğrayan Guzman'ın sözleri, dün medya tarafından haberleştirilmişti. Sürekli olarak cinsel taciz altında olduğunu belirten Guzman, ayrıca gardiyanlar tarafından uyutulmadığını söylemişti.

Chapo için iade talebi, California ve Teksas eyaletleri tarafından çıkarılmıştı. Meksika yönetimi, daha önce uyuşturucu baronunun iadesine karşı çıkıyordu ancak sonra fikir değiştirdi. Mayıs 2016'da duruşmaya bakan hakim, El Chapo'nun ABD'ye teslim edilebileceğini söyledi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, hazırlanan iddianamede Guzman çok sayıda cinayet, kalabalık bir uyuşturucu çetesini yönetmek, kiralık katillere para ödemek, işkence ve milyarlarca dolarlık parayı ülkesine götürmekle suçlanıyor.

Haberin Devamı

Ülkenin kuzeyindeki Ciudad Juarez'de tutuklu bulunan El Chapo için sonun başlangıcı, tam bir yıl önce yakalanması oldu. Daha önce iki kez kaldığı yüksek güvenlikli hapishanelerden kaçan Guzman, Ocak 2016'da Sineloa eyaletinde polis tarafından ele geçirilmişti.

1993'te girdiği hapishaneden ilk firarını çamaşır sepetinin içine saklanarak 2001 yılında gerçekleştiren uyuşturucu baronu, bundan 13 yıl sonra yakalanarak Altiplona cezaevine kondu. Ancak, kartel üyeleri uzunluğu 1,5 kilometreyi bulan bir tüneli tüm teknolojik imkanlardan faydalanarak kazdı, tam Guzman'ın kaldığı hücrenin altına ulaştı. Üstüne belgeseller çekilen ünlü firarda, El Chapo'nun kaçışı kamera kayıtlarına yansıdı.