Gazete Vatan Logo

Son dakika... Beyaz Saray açıkladı: Anlaşamadık

ABD yönetimi, Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında Vietnam'da yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Son dakika... Beyaz Saray açıkladı: Anlaşamadık

ABD yönetimi, Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında Vietnam'da yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını fakat nükleer silahtan arınma konusunda ve Kuzey Kore'nin ekonomisiyle alakalı yapıcı görüşmeler gerçekleştirildiği söylendi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders açıklamasında,"Şimdilik bir anlaşma sağlanamadı ancak ülkelerin temsilcileri gelecekte buluşmak için sabırsızlanıyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan Trump ve Kim'in, görüşmelerin yapıldığı otelden planlanandan önce ayrıldığı ve iki lider arasında düşünülen ortak imza töreninin rafa kaldırıldığı kaydedildi.

Beyaz Saray açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo açıklamalarda bulundu:
"Kuzey Kore konusunda Kim Jong-un'la görüşmelerde son derece yapıcı bir zaman geçirdik. Herhangi bir şey imzalamak konusunda karar vermedik, iyi bir şey olmadığını düşündük. Şu anda bazı seçeneklerimiz vardı e bu seçeneklerin hiçbirini kullanmama kararı verdik. Bazen de masadan uzaklaşmanız gerekir.
Şu anda yaptırımlar hala uygulanmakta. Kuzey Kore yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. İstediğimiz her şeyi yapmadıkları için anlaşma sağlanamadı. İstediğimiz noktaya gelineceğini düşünüyorum. Kim Jong-un bana söz verdi, nükleer test yapmayacaklarını söyledi."
Dün Temsilciler Meclisi'nde saatlerce ifade veren eski avukatı Michael Cohen'in konuşmalarına da değinen Trump şunları kaydetti;
"Michael Cohen'in iddiaları gerçek dışı. Böylesine bir sahte ifade verilmesi ve böylesine önemli bir zirve ile aynı anda gerçekleştiriliyor olması berbat bir şey. Tek bir konuda yalan söylemedi. Rusya ile tezgah yok dedi. O konuda neden yalan söylemediğine şaşırdım. Rusya ile anlaştı demesini bekledim ama demedi. Yüzde 95'ini yalan söyledi. Bu cadı avı. Rusya ile gizli bir anlaşma yok. "
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise şunları söyledi;
ABD'nin istediği sonuca ulaşamadık. Yine de umutluyum, neler olacağını zaman gösterecek. İlerleme sağlayacağız. Daha fazlasını yapmaya kararlıyız. Biraz daha iyisini yapabilirdik ancak birlikte çalışacağımız konusunda anlaşarak masadan ayrıldık.

Haberin Devamı