Gazete Vatan Logo

Son dakika: Zafer haberleri peş peşe geldi! YPG anons yaptırıyor

ÖSO ve TSK, Bülbül bölgesindeki Darmık Dağı'nın eteklerinde yer alan Ali Kar ve Zara teröristlerden aldı. Böylece kuzey cephesinde Şeyh Obası'ndan Şinkal'e kadar olan kısım birleştirildi. Öte yandan günün ilerleyen saatlerinde Bülbül bölgesindeki terör kampı da ele geçirildi. Çatışmalar bu bölgede yoğunlaşırken, kampın ele geçirilmesinden dakikalar sonra Bülbül kasabasının YPG'li teröristlerden alındığı bilgisi geldi. Böylece Afrin yolundaki en önemli yerlerden birisi TSK ve ÖSO'nun kontrolüne geçmiş oldu. Peş peşe darbe yiyen ve ağır kayıplar veren YPG, yaralı militanları için Kobani’de kan anonsları yaptırıyor.

Son dakika: Zafer haberleri peş peşe geldi! YPG anons yaptırıyor

17.09: TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeyinde PYD/PKK işgalindeki Büldül belde merkezini ele geçirdi.


Afrine yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatı 13. gününde devam ederken, Darmık Dağı'nın eteğindeki Ali Kar ve Zara köyleri alınarak, Kilis sınırında Şeyh Obası'ndan Şinkal'e kadar olan kısım birleştirildi. Öte yandan 13.30 sıralarında, TSK ve ÖSO, YPG’nin Bülbül bölgesindeki terör kampını da ele geçirdi. ÖSO'dan yapılan açıklamada en az 14 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi. Çatışmaların devam ettiği sırada gelen son dakika haberinde Bülbül kasabasının teröristlerden alındığı belirtildi.

14.37: Operasyonda ağır kayıplar veren ve darmadağın terör örgütü, yaralılar için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani’de kan toplamaya çalışıyor. Terör örgütü, hoparlörlerden sürekli anonslar yaparak halkı kan vermeye çağırır. Anonslar Türkiye tarafındaki Mürşitpınar’dan da duyuluyor.

14.20: Afrin yolunda en önemli kasabalardan biri olan Bülbül YPG'li teröristlerden alındı. ÖSO'nun sosyal medya hesapları, Darmık Dağı'nın hemen arkasında yer alan kasabadan YPG'lilerin kasabadan çekildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

13.25: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında farklı birliklerden gönderilen ve zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), zırhlı muharebe aracı (ZMA) ve tanklardan oluşan konvoy, kent merkezine ulaştı. Güvenlik önlemleri altında sevk edilen ve sınırda konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen araçlar, sınır hattındaki görev yerlerine giriş yaptı.

CEPHE HATTI BİRLEŞTİ

Ali Kar köyünün alınması ile daha önce ele geçirilen Suriye-Türkiye sınırındaki Şenkal köyü ve çevresi ile Zehran bölgesi birbirine bağlanarak, Bülbül belde merkezinin kuzeyinde geniş bir hat PYD/PKK’dan alınmış oldu.

DAHA ÖNCE ALINAN YERLER

Zeytin Dalı Harekatı'nın 12. gününde Afrin'in beş beldesinde 20'si köy, biri köy altı yerleşim ve 7'si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 27 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatta, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa ve Bak Ubasi köyleri, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı,Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.

Haberin Devamı