Öso

Öso

Son dakika öso haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öso ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öso haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öso gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.438 öso haberi bulunmuştur. Tüm öso haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'ten DEAŞ'lı teröristlere operasyon: 1'i öldürüldü, 18'i yakalandı
MİT'ten DEAŞ'lı teröristlere operasyon: 1'i öldürüldü, 18'i yakalandı MİT'in Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'ın eylem hazırlığındaki hücre yapılanmasına yönelik operasyonunda, 1'i ölü 19 terörist ele geçirildi.
30.09.2022 Gündem
Darko Peric kimdir? Atatürk dizisine katılan La Casa de Papel'in Helsinki'si Darko Peric kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde rol aldı?
Darko Peric kimdir? Atatürk dizisine katılan La Casa de Papel'in Helsinki'si Darko Peric kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı Disney Plus yapımı Atatürk dizisine La Casa de Papel'in Helsinki'si Darko Peric dahil oldu. Peki, Darko Peric kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde rol aldı?
23.08.2022 Televizyon
Suriye Milli Ordusu Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir Polat: Gerekirse senin bayrağın ve ülken uğruna canımızı feda ederiz
Suriye Milli Ordusu Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir Polat: Gerekirse senin bayrağın ve ülken uğruna canımızı feda ederiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önceki günkü, “Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi söyledik” açıklamasından sonra Suriye’nin kuzeyinde gece saatlerinde tansiyon yükseldi. Bir grup Türk bayrağını yakarken, bazı gruplarında Türkiye aleyhine slogan attıkları görüldü. Eylemler dün de sürdü.
13.08.2022 Dünya
İzmir Adliyesi'ne saldırı sanığı, suçlamayı kabul etmedi
İzmir Adliyesi'ne saldırı sanığı, suçlamayı kabul etmedi İzmir'de, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu adliye saldırısı için bomba ve tüfek mermilerini temin ettiği iddiasıyla tutuklanıp, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 192 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan PKK/KCK'lı terörist Suriye uyruklu Delil Hıso'nın (35) yargılanmasına devam edildi. Savunma yapan Hıso, kendisine yöneltilen suçlamaları bir kez daha reddetti.
27.07.2022 Gündem
DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, emniyet ve savcılık ifadelerini reddetti
DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, emniyet ve savcılık ifadelerini reddetti Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirilen DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, tutuklu yargılandığı davada savcılık ifadelerini reddetti. İfadelerini baskı altında verdiğini belirten sanık Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast ile LGBT üyelerine yönelik saldırı iddialarını da kabul etmedi. Mahkeme, Kılıçdaroğlu ve Ankara Barosu LGBTİQ kurulunun katılma taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.
8.06.2022 Gündem
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi ile Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından operasyonun yapılacağı tahmin edilen bölgelerde hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatı, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü ve destekçilerince kurulmaya çalışılan "terör koridoruna" set çekti. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'ye karşı ABD ile İran'ın ittifak yapabileceği ifade edildi.
4.06.2022 Gündem
DEAŞ'ın sözde 'Sincar Askeri Emiri'ne verilen ceza onandı
DEAŞ'ın sözde 'Sincar Askeri Emiri'ne verilen ceza onandı Kayseri'de DEAŞ terör örgütünün sözde 'Sincar askeri emiri ve ağır silahçısı' olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Irak uyruklu Abdulhalık El Kurdi'ye (47) verilen 7,5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.
24.11.2021 Gündem
Rusya'dan Türkiye iddiası! Suriye’nin kuzeyinde karşılıklı hamleler...
Rusya'dan Türkiye iddiası! Suriye’nin kuzeyinde karşılıklı hamleler... Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü DSG/YPG’ye yönelik olası bir operasyon için “hazırlık” olarak nitelendirilen askeri sevkiyatları sürerken, rejim ordusu ile destekçisi Rusya’nın olası harekat noktalarına yönelik askeri faaliyetleri de arttı.
30.10.2021 Dünya
Bomba yüklü Mig-21 savaş uçağıyla Ürdün'e kaçtı!
Bomba yüklü Mig-21 savaş uçağıyla Ürdün'e kaçtı! Suriye ordusunda görevli pilot Albay Ahmet Hamadi, "Benden halkımı bombalamam isteniyor. Bunu asla yapmayacağım" diyerek bomba yüklü uçakla Ürdün'e kaçtı.
9.08.2021 Dünya
Müyesser Yıldız'ın tutuklandığı soruşturmada çarpıcı detaylar! 'Eşimin Whatsapp'ına gönder'
Müyesser Yıldız'ın tutuklandığı soruşturmada çarpıcı detaylar! 'Eşimin Whatsapp'ına gönder' Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız Uğur ve Hadımköy Kışla Komutanlığı'nda görevli Astsubay Erhan B.'nin tutuklandığı, Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Erhan B.'nin ifadesinde, Yıldız'ın Suriye sınır hattının Türkiye ve Suriye tarafından bulunan Türk askeri personelinin karışmış olduğu disiplinsizlik olaylarını içeren raporu kendisine göndermesini istediğini söylediği öğrenildi. Erhan B.'nin, Müyesser Yıldız'a Libya'da görevlendirilen birliklerin komutanın adını verdiği de ortaya çıktı.
12.06.2020 Gündem
Müthiş itiraf! Her şeyi tek tek anlattı: ABD askerlerinden eğitim aldık
Müthiş itiraf! Her şeyi tek tek anlattı: ABD askerlerinden eğitim aldık Suriye’de PYD/YPG terör örgütünde faaliyet gösteren ve terör örgütünün korkunç yüzünü görerek örgütten kaçma planları yapan H.D., İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ailesiyle yaptıkları görüşmeler neticesinde ikna edildi. Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre Suriye’den güvenli şekilde getirilen H.D. alınan ifadesinde bölgede ABD askerleri tarafından eğitim aldıklarını ve yürüttükleri faaliyetleri tüm çıplaklığıyla anlattı.
8.05.2020 Gündem
Afrin’de mayın patladı: 1 ölü
Afrin’de mayın patladı: 1 ölü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de terör örgütü YPG/PKK'nın daha önceden döşediği mayının patlaması sonucu bir sivil yaşamını yitirdi.
13.04.2020 Gündem
Terör örgütünün kara kutusu itirafçı oldu!
Terör örgütünün kara kutusu itirafçı oldu! Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon sonucu gözaltına alınana ‘Ebu Ubey El Mısri’ kod adlı Cemal Mahmud Abid Mabruk itirafçı olarak örgütle ilgili bildiklerini anlattı.
25.11.2019 Gündem
Terörist Özge Aydın, YPG/PKK'nın yasa dışı sol örgütlerle ilişkisini bir kez daha ortaya çıkardı
Terörist Özge Aydın, YPG/PKK'nın yasa dışı sol örgütlerle ilişkisini bir kez daha ortaya çıkardı Devrimci Komünarlar Partili (DKP) "Ceren Güneş" kod adlı Özge Aydın'ın Suriye'nin Serekaniye Tall Tamir bölgesinde YPG saflarında eylemlere katılırken etkisiz hale getirilmesi, YPG/PKK'nın yasa dışı sol örgütlerle ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi.
7.11.2019 Gündem
Korkunç itiraflar: Kendimi ve 2 çocuğumu patlatacaktım
Korkunç itiraflar: Kendimi ve 2 çocuğumu patlatacaktım Tel Rıfat bölgesinden Afrin'e geçmeye çalışırken yakalanan Zeyneb Diman ve Rejaa Diab isimli iki DEAŞ'lı kadın terörist, gözaltına alınarak Afrin Adliyesine getirildi. DEAŞ'lı kadın teröristlerden Zeyneb Diman, kocasının 9 ay önce Halep'in Buhus bölgesindeki çatışmada öldürüldüğünü, kendisinin de o bölgede bir mülteci kampında gizlendiğini anlattı. Terör örgütünün baskısıyla üzerinde intihar yeleğiyle uzun süre gizlendiğini, bombayı patlatarak kendisini ve 2 çocuğunu da öldürmeyi planladığını itiraf etti.
1.11.2019 Gündem
Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi?
Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi? Suriye'deki iç savaşta muhalefetin askeri kanadı olarak konumlanan Özgür Suriye Ordusu, şimdi Suriye Milli Ordusu (SMO), olarak yeniden konumlandı. Peki Suriye Milli Ordusu kimlerden oluşuyor? Kaç kişi?
10.10.2019 Gündem
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor!
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor! Özel Kuvvetler’den bazı timler, önceki gece Tel Abyad ve Resulayn’a sızarak öncelikli vurulması gereken hedefleri işaretledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatı Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale ile Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar’dan eşzamanlı olarak başlatıldı. Türk jetleri dün saat 16.00’da havalanıp 30 kilometre kadar derinliğe indi, terör örgütü hedeflerine bomba yağdırdı. Tel Abyad’daki terör mevzileri de obüslerle vurulurken, saat 22.20 sıralarında kara operasyonu da başladı.Mehmetçik Fırat'ın doğusuna 4 koldan girdi. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefin ateş altına aldığını duyurdu.
10.10.2019 Gündem
Dünyanın gözü Türkiye'de ilk hedef 120 km'lik hat...
Dünyanın gözü Türkiye'de ilk hedef 120 km'lik hat... ABD’nin çekilmeye başlamasıyla gözler Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı harekâta çevrildi. TSK’nın ilk hamleyi Tel Abyad ile Resulayn arasında, sınıra paralel 120 km’lik hatta yapması bekleniyor. Hazırlıklar tamam, asker emir bekliyor...
8.10.2019 Gündem
Teröristler paniğe kapıldı!
Teröristler paniğe kapıldı! ABD'nin terörle mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun Fırat'ın doğusunda olası askeri operasyonuna karşı harekete geçti. Teröristler, zorla silah altına aldığı bir grup Arap kökenli savaşçıyı sınır hattına yerleştirdi. ABD'ye ait savaş uçakları gece geç saatlerde Suriye-Türkiye sınır hattında uçuş yaptı, terör örgütü YPG/PKK Tel Abyad ve Ras'ül Ayn'a takviye gönderdi.
6.10.2019 Gündem
Örgütün infazcısı böyle götürüldü!
Örgütün infazcısı böyle götürüldü! Terör örgütü DEAŞ adına infazlar gerçekleştirdiği ileri sürülen ve yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen şüpheli, adliyeye çıkarıldı.
20.09.2019 Gündem
İdlib'de muhalifler rejim uçağını düşürdü
İdlib'de muhalifler rejim uçağını düşürdü Suriye'nin İdlib'de ki muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, İdlib ilinin güney kırsalında Beşşar Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü.
14.08.2019 Dünya
Sınırda sıcak saatler! Güvenli bölge için geri sayım başladı...
Sınırda sıcak saatler! Güvenli bölge için geri sayım başladı... Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik varılan mutabakatın ardından sınır hattında da hareketlilik başladı. Son aylarda zırhlı araç ve askeri personel takviyesinin yapıldığı Suriye sınırına dün ABD askerleri geldi. Türk ve ABD askerlerinin Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaptığı ortak inceleme ile güvenli bölgeye yönelik izlenecek yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. İlerleyen günlerde Müşterek Hareket Merkezi'nde görev yapmak üzere ABD'den yeni askerlerin Şanlıurfa'ya geleceği, Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgede ortak devriye görevi yapacak olan Türk askerlerin ise Ankara'da dil eğitimi almaya başladığı öğrenildi.
13.08.2019 Gündem
Kasım Süleymani: Suriye'de ABD'ye karşı savaşa hazır olun
Kasım Süleymani: Suriye'de ABD'ye karşı savaşa hazır olun İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, dün Suriye'nin Deyrizor ilini ziyaret etti. İran destekli yabancı terörist gruplarla görüşen Süleymani, "ABD'ye karşı savaşa hazır olun" mesajı verdi.
26.07.2019 Dünya
ÖSO güçleri, Fırat'ın doğusundaki operasyona hazır
ÖSO güçleri, Fırat'ın doğusundaki operasyona hazır Türkiye'nin terör örgütlerinin kontrolünü sona erdirmek için Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon sinyali vermesi ve sınır hattına bu yönde yığınak yapmasının ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının bir araya gelerek oluşturduğu Milli Ordu da hazırlıklarını hızlandırdı. Milli Ordu bünyesine yeni katılan güçler de zorlu eğitimden geçirilerek cephede savaşmaya ve Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir harekata hazır hale getiriliyor.
25.07.2019 Gündem
ABD, Suriye'nin güneyindeki ÖSO'ya yeniden destek veriyor
ABD, Suriye'nin güneyindeki ÖSO'ya yeniden destek veriyor ABD, Suriye'nin güneyinde uzun süre önce yardımını kestiği Özgür Suriye Ordusu'na yeniden eğitim vermeye başladı.
17.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Öso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.