Gazete Vatan Logo

SGK Online Tahsilat Uygulaması İle GSS Borç Sorgulama Ve Bağkur Borcu Sorgulama

SGK borç sorgulama işlemlerinde vatandaşların GSS borç sorgulama için hazırlanan online tahsilat servisine giriş yapması gerekmektedir. SGKGSS borç sorgulamayapmak isteyen mükellefler için detaylar haberimizde.

SGK Online Tahsilat Uygulaması İle GSS Borç Sorgulama Ve Bağkur Borcu Sorgulama

Genel Sağlık Sigortası ya da kısa adıyla GSS, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlarken, prim ödenmesini de getirmiştir. Güvencesi olmayan kişilerin düşük prim ödemeleri ile birlikte sağlık imkanlarından sigorta güvenceli olarak yararlanmasını sağlayan ve kişilerin direk dahil edildiği bir sistem olan GSS için bilgi alınması ve online olarak sorgulama yapılması gerekmektedir. Bu nedenle kişilerin online olarak sunulan hizmetlerden yararlanması bu konuda yeterli olacaktır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

SGK ve GSS borç sorgulama işlemleri için kişilerin online olarak e devlet kapısından yararlanması gerekmektedir. E devlet kapısı üzerinden sunulan ve tamamen ücretsiz olarak bilgi verme amaçlı olarak kullanıma açılan GSS borç sorgulama hizmetinden siz de yararlanarak bu konudaki ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. İlgili portalda GSS borç sorgulamahizmetine tıklamanız ile birlikte güncel durumunuz ekranda yer alacaktır. Dökümde ne kadar borcunuz olduğundan hangi tarihler arasında güvenceli olarak hizmet aldığınız da yayınlandığı için SGK borç sorgulamasonucu ile birlikte aklınızda herhangi bir soru işareti kalmayacaktır.

Haberin Devamı

Yapacağınız işlemler sonrasında prim ödemeleriniz hakkında da bilgi öğreneceksiniz. Eğer görülen borcunuzu ödemek istiyorsanız, e devlet kapısından çıkış yaparak SGK web tahsilat servisine girmeniz gerekir. İlgili serviste de yine aynı şekilde GSS borç sorgulama yapmanız ve GSS borç sorgulama sonuç sayfası üzerinden ödeme adımlarına geçmeniz gerekmektedir. GSS borç sorgulama ile birlikte ödeme yapmanız GSS konusunda yapacak herhangi bir işlem bırakmayacak ve sorunsuz olarak hizmetlerdenyararlanmanızsağlayacaktır.

Bağkur borç sorgulama ve ödeme işlemleri için de aynı şekilde işlem yapmanız gerekmektedir. E devlet kapısı ile Bağkur sigortanız ile ilgili detaylı bilgileri öğrenebileceğiniz gibi web tahsilat servisi üzerinde tüm prim borçlarınızı kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Bu bakımdan gerek GSS gerekse de Bağkur için online sorgulama ve ödeme imkanlarından siz de yararlanabilir ve borçlarınızı kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı