Gazete Vatan Logo
Futbol Derbinin rengi de galibi de sarı kırmızı

Derbinin rengi de galibi de sarı kırmızı

12 sarı, 2 kırmızı kartın çıktığı ezeli rakiplerin mücadelesinde G.Saray, F.Bahçe'yi tek golle devirdi

Derbinin rengi de galibi de sarı kırmızı

ARENA tıklım tıklım.. Derbi öncesi son hazırlıklar yapılıyor.. Sahada Hagi, plaketini gülümseyerek kabul ediyor.. Yönetim 'Efsaneleri anıyoruz' kapsamında bu büyük oyuncuya plaket verirken aslında taraftar son 2 yılki efsane kadro ve sonuçlarını görme ümidiyle bekliyordu..

HEYECANLI ve dolu dolu katılımcı bir taraftar vardı Arena'da.. Belki bir şampiyonluk maçı değildi ama ya prestij?.. Ezeli rakibi yenmenin haklı gururu?.. İşte dün öyle bir atmosfer vardı maç başlarken: Kartların dansı...
DÜDÜKLE beraber adeta bir yarış atı gibi atıldı G.Saray.. F.Bahçe alabora olacak küçük bir taka gibi dalgalanmaya başlamıştı.. Aslında 8. dakikada Eboue ve Emre'nin bu kadar erken itişmeye başlaması derbinin olaylara gebe olduğunun göstergesi gibiydi.. 10’da Selçuk'un içeri attığı, Melo'nun indirdiği topu Sneijder net bir vuruşla gole çevirdi.. Net ve tartışmasız güzellikte..

SELÇUK GÖNÜL KOYDU

NİTEKİM yenilen golün hırsıyla Gönül, Sneijder'in formasına yapıştı. Sınırda olan oyuncu sarıyı görmüş oldu. Kartların dansı da orada başladı.. İlk yarıda Melo el koldan, Telles, Emre'ye faulden, Emenike yalandan, Emre hak ederek kartları bir bir yediler.. Finalde dakika 40'ta Emre, Melo'ya müdahalesinden sonra 2. sarısında sahaya kızgınlıkla veda etti.. F.Bahçe bir kez daha kaptanı yüzünden erkenden 10 kişi kalmıştı.. Bu 45'te 1-2 cılız atak dışında G.Saray oynadı, F.Bahçe izledi..

2. yarıda sarı-lacivertliler Arena'ya neden geldiğini hatırladı, zahmet oldu!.. Gerçi ilk yarıda G.Saray'ın oyunu onları kendi kalelerinin önüne hapsetmişti ama bir yol yaratıp bu oyunu açamamışlardı.

'SABRİ Reyiz' kenarda ısınmaya başladığında sahada da F.Bahçe kendi oyununu kurmaya çalışıyordu.. 'Reyiz' oyundayken özellikle 60-75 arası G.Saray'ın baskısı devam etti. Bunun üstüne Yanal, risk alacağına Sow'u yanına, Topuz'u da oyuna aldı. Dakika 80'e doğru F.Bahçe kalesi yakınlarında bir pozisyonda Volkan ve Sneijder birbirine girdi. Manasız bu olaydan sonra ikisi de sarı kartı alıp uzaklaştı.. Tansiyon iyice gerilmişti.. 83'te Selçuk kendi kendine "Arka baldırım çekiyor ben çıkarım arkadaş" dedi?! Fakat hocası aynı kanıda değildi.. Büyücü Gandalf'ın efsane repliği gibi "You shall not pass!" dedi (meali; öyle kafana göre çıkıp gidemezsin) Selçuk ilerleyen dakikalarda ısrarcı olup afra ve tafra içinde formasını çıkarırken aslında taraftara da gönül koyuyordu..

HAKEMİ ELEŞTİRİNCE!

OLAYLAR, olaylar sevgili okur.. Caner'in, Alves'in hatta Webo'nun bile öyle böyle sarı kart gördüğü maçta 87'de Melo hakemi Bekir konusunda eleştirince 2. sarısını aldı, G.Saray da 10 kişi kaldı.. Kalan kısımda da maçtan başka her şeye benzetebileceğimiz bu derbi Cimbom'a 3 puan kazandırdı. Finalde şarkılarla eğlenen taraftar şampiyonluk gemisini kaçırdığını unutmuşa benziyordu..

Haberin Devamı