Gazete Vatan Logo

Saç dökülmesi nasıl önlenir?

Saçlarınız kuvvetli olduğu kadar da kırılgandır. Saçlarınızı döken oldukça farklı sebepler mevcuttur. Stres bütün olayların başıdır. İş ya da ev hayatınız sorunlu ise uzak durmalısınız. Sonraki etkenler, cilt tipinize bağlı olarak saç diplerinde enfeksiyon, egzama gibi hastalıklar belirmiş olabilir.

Saç dökülmesi nasıl önlenir?

Saçlarınızı haftalık olarak bakıma almalısınız. Her hafta kuaför salonlarına gitmenize gerek yoktur. Bakımınızı evinizde uygun malzemelerle de yapabilirsiniz. Saçın dostu olan badem ve zeytinyağı besleyicilikte bir numaradır. Küçük bir şişenin içerisine yağ karışımını yaparak haftada bir olacak şekilde saçlarınıza sıkıp yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Kokusu hoşunuza gitmez ise lavanta yağı da ekleyebilirsiniz. Bitkisel yağlar besleyicidir fakat doğru noktalara uygulanmalıdır. Saçınızın diplerine değmesine izin vermemelisiniz. Aksi durumda daha çok dökülmesine neden olabilirsiniz. Haftalık bakımlarınızı dönüşümlü olarak da gerçekleştirebilirsiniz. bir diğer doğal bakım kürü de yumurta sarısıdır. İlk düşüncede kötü gibi gelse de inanılmaz bir besleyicidir.

Şampuan uygulaması basit gibi görünse de aslında saçınız için dikkat edilmesi gerekler arasındadır. Islak saça uygulanır fakat diplerden değil uçlardan başlayarak saça yedirilmelidir. Saç kremleri yumuşaklık verir fakat her yıkamada kullanmak uygun değildir.

Haberin Devamı

Saç kremi sadece saç uçlarına uygulanmalıdır. Diplere değmesi durumunda yine dökülmelerle karşılaşabilirsiniz. Saçlarınız uzunsa ve saç dipleriniz zayıf ise saç derisi taşımaz ve saçlarınız dökülür. Böyle bir durumda saçlarınızı kestirmeniz gerekebilir.

Bütün ihtimalleri değerlendiriniz ve hala saçınız dökülmeye devam ediyor ise yedikleriniz ile alakalı olabilmekle beraber, vitamin eksikliği de gözlemlenebilir. Cildiye ya da dâhiliye polikliniğe gitmeniz iyi olacaktır. Gerekli testlerin yapılması sonrası temek sebep anlaşılıp, çözüme ulaştırılacaktır.