Gazete Vatan Logo

Flaş açıklama! Rusya: Hepsini inceleyeceğiz

Rusya Üst Düzey Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Rusya’nın, Körfez ülkeleri tarafından dillendirilen Katar’ın teröre sponsor olduğuna dair iddiaları yakından inceleyeceğini söyledi.

Flaş açıklama! Rusya: Hepsini inceleyeceğiz

Rusya Üst Düzey Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Sputnik’e verdiği demeçte; Rusya’nın, Körfez ülkeleri tarafından dillendirilen Katar’ın teröre sponsor olduğuna dair iddiaları yakından inceleyeceğini söyledi.

Ozerov, konuşmanın devamında ”Elbette Mısır, Suudi Arabistan ve onlara katılan ülkelerin iddia ettiği gibi Katar’ın uluslararası terörizmi desteklediğini gösteren tüm bilgileri dikkatlice inceleyeceğiz ” dedi. Bugün; Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri,Libya ve Maldivler; Katar ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurmuştu.

Ayrıca Kremlin'den de, Katar ile diplomatik ilişkilerin kesilmesine yorum geldi.

Rusya Devlet Başkanı'nın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskovanın Basra Körfezi ülkeleri ile iyi ilişkiler kurmaktan yana olduğunu, ancak bölgenin iç işlerine karışmayacağını belirtti.

Peskov, şu şekilde konuştu:

Başka ülkelerin, mesela Basra Körfezi devletlerinin iç işlerine karışamayız. Şüphesiz ki Rusya Basra Körfezi bölgesi ve bu bölgede bulunan her devlet ile ilişkilerini çok yüksek değerlendiriyor. Bildiğiniz gibi yatırım, ticaret ve ekonomi alanlarının yanı sıra oldukça hassas konular üzerine yoğun bir şekilde işbirliği yapıyoruz. İyi ilişkilerin korunmasına, Basra Körfezi bölgesinde durumun istikrarlı ve barışçıl olmasına ilgi duyuyoruz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Rusya'nın bloke edilen Katar'a yardım edip etmeyeceği ve Katar'ın bloke edilmesinin OPEC petrol üretimi kısıtlama anlaşmasını etkileyip etkilemeyeceği soruları üzerine "Sorunuzun ilk kısmına cevap vermeyeceğim çünkü sorunun şeklini doğru bulmuyorum" diyerek yanıt vermekten kaçındı.