Gazete Vatan Logo

Rusya, Halep'teki operasyonu askeri ataşelere anlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, 30'a yakın ülkenin askeri ataşelerinin Suriye'nin Halep kentinde başlatılan insani operasyon konusunda bilgilendirildiği bir toplantı düzenledi.

Rusya, Halep'teki operasyonu askeri ataşelere anlattı

TASS haber ajansına göre, 30'a yakın ülkenin askeri ataşeleri, Halep'teki sivillerin güvenliği için başlatılan insani operasyonun nasıl gerçekleştirileceğini dinlemek için Moskova yakınlarında yer alan Patriot parkındaki bir toplantı odasında bir araya geldi.

TASS'ın ele geçirdiği bir açıklamaya göre toplantıda, Halep'te açılacak insani koridorlar, yiyecek istasyonları ve tıbbi yardım merkezleri üzerinde duruldu. Ayrıca toplantıda yabancı ülkelerin askeri ataşelerinden Rusya'nın bu girişimi konusunda başkentlerini bilgilendirmeleri ve Suriye halkına yardım sunma ihtimalini değerlendirmeleri istendi.

Rusya ve Suriye hükümeti, 'teröristlerin elinde rehin olan' Halep sakinlerinin kenti terk etmeleri için üç koridorun oluşturulacağı insani bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyon kapsamında silah bırakmak isteyen militanların Halep'ten ayrılmaları için de dördüncü bir koridor oluşturulacağı belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu sadece Halep sakinlerinin güvenliği için düzenleneceğini vurguladığı bu operasyonun emrini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiğini söylemişti.

Haberin Devamı