Gazete Vatan Logo

Ruslar için özel tim

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de vatandaşlar ve ülkenin önde gelenleri, 'Baykuş' özel tim taburunu, silahlı çatışmaların devam ettiği ülkenin doğusuna uğurladı.

Bağımsızlık Meydanı yakınında düzenlenen uğurlama törenine, çok sayıda Ukraynalı'nın yanı sıra, din adamları, 'Tüm Ukraynalılar'ın Özgürlük Birliği' lideri Oleg Tyagnibok ve diğer yetkililer katıldı. Tyagnibok, çatışma bölgesine gidecek askerleri tek tek selamlayarak, sağsalim dönmeleri temennisinde bulundu.

Uğurlama törenine katılan din adamları, ülkede barış ve istikrarın sağlanmasını temenni ederken, askerlerin sağsalim dönmeleri için dua etti.

İçişleri Bakanlığına bağlı 'Baykuş' özel tim taburu askerlerinin, 2 ay boyunca hazırlıktan geçtiği ve seçkin askerlerden oluştuğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan 'Baykuş' özel timine ait askerlerin ilk taburu, geçen ay silahlı çatışmaların devam ettiği Donbas bölgesine gönderilmişti.

Hükumet güçleri ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında silahlı çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesinde ateşkesin sağlanmasına yönelik bu ay başında Minsk'te mutabakat sağlanmasına rağmen, taraflar arasında sık sık silahlı çatışmalar meydana geliyor.

Haberin Devamı