Gazete Vatan Logo

Kamışlı’da bomba yüklü kamyon patlatıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Suriye’nin Rojava bölgesinin Kamışlı kentinde IŞİD, Cezire Kantonu Savunma Bakanlığı önünde bomba yüklü kamyon patlattı. Patlama sonucu 50'den fazla kişi hayatını kaybetti

Kamışlı’da bomba yüklü kamyon patlatıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ÖLÜ SAYISI 50’DEN FAZLA

Kamışlı’da bu sabah bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda ölenlerin sayısının 50’den fazla olduğu belirtildi. Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesit Barzani saldırıyı kınayarak, yaralıların alınması için Kürt bölgesinden ambulansların Kamışlı’ya gönderildiğini söyledi.

Kamışlı’nın Amude yolu üzerindeki Xerbi Asayiş Merkezi yakınlarında gerçekleşen bombalı araç saldırısı ile ilgili konuşan Cizir (Cizre) kantonu İç İşleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berakat, saldırıda 50’nin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Patlamada yıkılan bina ve evlerin enkazları altındaki insanların kurtarılması çalışmaları sürürken, Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani saldırıyı kınadı. IŞİD’in üstlendiği saldırı ile ilgili konuşan Barzani, yaralıların Irak Kürt yönetimi bölgesinde tedavi edilmesi için talimat verdiğini ve 10 ambulansı Suriye’ye gönderdiklerini söyledi.

BOMBAYI KOYUNLA KAMUFLE ETMİŞLER

Diğer taraftan patlamada 2 ton bomba kullanıldığı, IŞİD’in bombayı kamufle etmek için kamyona koyun koyduğu öğrenildi.

Olası başka bir saldırıya karşın kentte güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

NUSAYBİN'DE 2 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Kamışlı'daki patlamanın şiddeti ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde birçok ev ve işyerinin camları kırıldı, 2 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle Sınır boyunda askeri ve polis araçları devriye gezdiği görüldü.