Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kaldı. Bir çok kişi Ramazan Bayramı’nın hangi güne denk geldiğini ve ilk orucun hangi gün tutulacağını merak ediyor. İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ile ilgili detaylar haberimizde!

Ramazan Bayramı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı, Müslümanlar için çok önemlidir. Bu ayda en önemli ibadetlerden bir tanesi olan oruç tutulmaktadır. Recep, Şaban ve Ramazan ayları 3 aylar olarak adlandırılmaktadır. 3 aylar Regaib kandili ile başlar ve Miraç Kandili, Berat Kandili ile devam eder. Bu kandiller sonrasında da Ramazan ayı başlamış olur. 2016 yılında Ramazan ayı 6 Haziran’da başlamıştı. Bu yıl da 27 Mayıs 2017 tarihi Ramazan ayının ilk günü olmaktadır.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayının ve Oruç Tutmanın Önemi

Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutar ve Allah’ın rızasını kazanmaya çalışır. Oruç ile nefs terbiye edilmeye çalışılır. Tutulan oruç insanların arasındaki ilişkiler daha da güçlü kılar ve birlikte ibadet yapmalarına olanak sağlar. Oruç sadece belirlenmiş sür kadar aç kalmak olarak algılanmamalıdır. Oruç insanlara pek çok fayda sağlar. İnsanın kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlar. Ahlakı güzelleştirir aynı zamanda sabırlı olayı öğretir. Sıkıntılara katlanabilmeyi, nimetlere şükür edebilmeyi sağlar. Merhamet duygularının gelişmesine katkıda bulunur. Hem maddi yönden hem de manevi yönden insanların huzura kavuşmasına vesile olur. Ramazan ayı içerisinde kurulan iftar sofraları ile de pek çok yoksul insanın karnı doyurulmuş olur. Ramazan ayında çokça Kuran’ı Kerim okunur, namaz kılınır. Bu ayda dua edilerek bu zamana kadar işlenmiş olan günahlar için af ve mağfiret dilenir. Ramazan ayı insanların aflarının kabul edilmesi yönünden önemli bir aydır. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayında insanlar birbirlerine karşı daha hoşgörülü bir yaklaşım sergilerler ve daha fazla yardımsever olurlar. Küs olan insanlar barışır ve af edilirler.

Haberin Devamı

Ramazan ayının en belirgin özelliklerinden bir tanesi de misafirperverlik kavramının çokça geçmesidir. Bu ayda gündüzleri oruç tutularak geceleri de teravih namazı kılınarak ihya edilmektedir. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin ayıdır. Sofralar daha bereketli bir hal alır. Hem iftar zamanı hem de sahur zamanı akrabalar, komşular ve arkadaşlar yemeğe davet edilir. Böylece misafirperverliğin yanında yardımlaşma artmış olur. İnsanlar arasında bağlılıklar artar.

Haberin Devamı

2017 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı Tarihleri

24 Haziran 2017 Cumartesi/ Arefe

25 Haziran 2017 Pazar/ Ramazan Bayramı’nın 1. Günü

26 Haziran 2017/ Ramazan Bayramı’nın 2. Günü

27 Haziran 2017/ Ramazan Bayramı’nın 3. Günü

31 Ağustos 2017/ Arefe

1 Eylül 2017/ Kurban Bayramı’nın 1. Günü

2 Eylül 2017/ Kurban Bayramı’nın 2. Günü

3 Eylül 2017/ Kurban Bayramı’nın 3. Günü

4 Eylül 2017/ Kurban Bayramı’nın 4. Günü