Ramazan Ayı

Ramazan Ayı

Son dakika ramazan ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazan ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazan ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.232 ramazan ayı haberi bulunmuştur. Tüm ramazan ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı!
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı! Konya'da bir lisede öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencisini ocak ayından itibaren kendisine 'WhatsApp' ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, özellikle son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğu öne sürülen coğrafya öğretmeni M.K. (55), cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
25.04.2024 Gündem
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Trabzon'da balıkçı tezgahlarında bugün ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.
15.04.2024 Ekonomi
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı?
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı? Mübarek Ramazan ayı bitti. Bugün Ramazan Bayramı'nın 3. günü kutlanıyor. Vatandaşlar bayramda oruç tutulur mu sorusuna cevap arıyor. Peki bayramın üçüncü günü oruç tutulur mu? Bayramda oruç tutmak günah mı?
12.04.2024 Gündem
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı!
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı! Osmanlı’da ramazan ayında zenginlerin esnafı dolaşarak, ‘zimem defteri’ denilen borç defterinin bir kısmını ya da tamamını satın alması geleneğini yaşatarak, bayram öncesi, mahalle bakkalının veresiye defterindeki borçlarını ödeyen Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin eski muhtarı İsmail Yetim, Trabzon’daki fındık bahçesinin geliri ile arife günü 15 kişinin, 14 bin 250 liralık bakkal borcunu ödediğini söyledi.
10.04.2024 Gündem
Bayram sofralarında porsiyona dikkat!
Bayram sofralarında porsiyona dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Gündem
Bakan Fidan: İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık
Bakan Fidan: İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail’in, Gazzelilere yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin bahanesi olamaz. Bu durum karşısında İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık" dedi.
8.04.2024 Gündem
Arefe günü (yarın) teravih var mı? Arefe gün teravih namazı kılınır mı?
Arefe günü (yarın) teravih var mı? Arefe gün teravih namazı kılınır mı? Ramazan ayıyla birlikte kılınmaya başlanan teravih namazının arefe gününde kılınıp kılıınmayacağı merakla araştırılmaya başlandı. Son teravih namazını kılacak olan müslümanlar için bu bilgi merak ediliyor. 8 Nisan Salı günü son teravih namazı kılınacak. Peki arefe günü teravih namazı kılınacak mı?
8.04.2024 Gündem
Adanalı Örümcek Adam davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı! Gören şaşkına döndü
Adanalı Örümcek Adam davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı! Gören şaşkına döndü Adana'da 'Örümcek Adam' kostümü giyen bir kişi davul çalarak sahurda vatandaşları kaldırdı. Sahurda davul sesine uyanıp Örümcek Adam'ı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.
9.04.2024 Adana
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi!
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi! Ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 1022 ürün için 45 milyon lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri Kadir Suresi, mübarek Ramazan ayı içerisinde en fazla araştırılan surelerde biri oldu. Kuran-ı Kerim'de 97. sure olarak yer alır ve içeriğinde Kadir Gecesi'nin önemi ile Kuran'ın bu gece indirilmeye başlandığı vurgulanır. Kadir Suresi, beş ayetten oluşur. İlk ayette, "Gerçekten biz, onu (Kuran'ı), Kadir Gecesi'nde indirdik." ifadesi yer alır. İşte Kadir Suresi'nin Türkçe mealini, Arapça okunuşunu, Diyanet Tefsiri'ni ve faziletini detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz. Pek, Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
5.04.2024 Yaşam
2024 yılı Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün idrak edilecek, ayın kaçında 2024? Bin aydan daha hayırlı kadir gecesi bu yıl ne zaman?
2024 yılı Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün idrak edilecek, ayın kaçında 2024? Bin aydan daha hayırlı kadir gecesi bu yıl ne zaman? Ramazan ayı idrak edilirken bin bir aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar da başladı. Mübarek gecenin tarihi için sorgulamalar arttı. Kadir Gecesi hangi gün? 2024 Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? sorularına cevap arıyor. İslam inancında Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gün olarak kabul görmektedir.
3.04.2024 Gündem
Bugun Ramazan'ın kaçıncı günü? 2 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü?
Bugun Ramazan'ın kaçıncı günü? 2 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü? Bugün Ramazan'ın kaçıncı günündeyiz sorusu gündemdeki yerini aldı. 11 Mart Pazartesi günü başlayacan Mübarek Ramazan ayı oruç tutan vatandaşlar için ibadetle geçiyor. Ancak akıllarda Ramazan ne zaman bitiyor, babayram ne zaman soruları var. Ramazan ayında son haftaya girildi. Peki 2 Nisan Ramazan ayının kaçıncı günü? İşte detaylar...
2.04.2024 Gündem
Fahiş fiyatlar için harekete geçildi! Marketler ve alışveriş merkezleri yakın takipte
Fahiş fiyatlar için harekete geçildi! Marketler ve alışveriş merkezleri yakın takipte Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçildi. Özellikle bayramlık ürünlerin fiyatlarındaki değişiklik yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince denetimlerini etkin şekilde sürdürdüğünü açıkladı.
2.04.2024 Gündem
YSK açıkladı: Oy sayımında iftar molası olmayacak
YSK açıkladı: Oy sayımında iftar molası olmayacak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın yaptığı Ramazan ayı nedeniyle oy sayımı sırasında iftar saatinde kısa bir mola verilmesi talebinin reddedildiğini ve sayımın aralıksız yapılacağını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
2030 yılında iki kere mi ramazan olacak? 2030 RAMAZAN BAŞLANGICI: 2030 ramazan 2 kere mi, neden?
2030 yılında iki kere mi ramazan olacak? 2030 RAMAZAN BAŞLANGICI: 2030 ramazan 2 kere mi, neden? 11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç ibadeti yerine getirilirken Suudi astroloğun yorumu dikkat çekti. Yaptığı yorumda o yılda Ramazan bir yıl içerisinde 60 gün tutulacak, ifadelerini kullandı. Peki, 2030’da iki ramazan mı olacak, 2030 yılında kaç kere ramazan olacak?
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu?
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu? Ramazan Bayramı'nın müjdecisi Arefe günü bayramdan bir önceki gün olması nedeniyle o gün oruç tutup tutmayacağı merak ediliyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar ya da oruç tutmayıp sadece arefe günü oruç tutmak isteyenler "Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmak farz mı, sevabı nedir? Sorularının yanıtını araştırıyor.
25.03.2024 Gündem
(Bayram ikramiyesi 2024) Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Gözler nisan ayında
(Bayram ikramiyesi 2024) Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Gözler nisan ayında Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu. Ramazan ayı bu yıl 10 Nisan’a denk geliyor. Ramazan Bayramı öncesinde emekliler bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi sorguluyor. Beklenen açıklama geldi. 4A-4B ve 4C emeklilerine bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihleri Bakan açıkladı. Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman, hangi ayda yatacak? İkramiyeler bayramdan önce yatar mı?
25.03.2024 Ekonomi
Samsun'da belediyeden ihtiyaç sahiplerine kırmızı et desteği
Samsun'da belediyeden ihtiyaç sahiplerine kırmızı et desteği Samsun Büyükşehir Belediyesi ramazan ayı dolayısıyla belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et yardımında bulunuyor.
24.03.2024 Gündem
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur?
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur? Ramazan ayı orucunu kasten bozmanın cezasına yönelik araştırmalar Ramazan ayının gelişiyle birlikte arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı halk arasında 61 gün oruç olarak bilinen kefaretin dindeki yerini açıklarken oruç bozulunca neden 61 gün oruç tutulduğuna da açıklık getirdi. Peki, 61 gün kefaret orucu nerede yazıyor, hangi ayette geçiyor? 61 gün kefaret orucu neden tutulur, tutulmazsa ne olur? Kefaret orucunda ara verilir mi?
23.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.