Gazete Vatan Logo
Magazin Müziğe hizmet ediyorum!

Müziğe hizmet ediyorum!

İzel-Çelik-Ercan’ın seslendirdiği 90’lı yılların unutulmaz şarkısı ‘Özledim’i kendine has üslubu ile yeniden yorumlayan ve poptan flamenkoya birçok tarzda şarkı söyleyen Ebru Elver, “İyi olan her tarzın içinde olabilirim, ben müziğe hizmet ediyorum” diyor.

Müziğe hizmet ediyorum!

2000’li yılların başında çıkardığı ‘Paranoyak’ ve ‘İz’ albümlerinin yanı sıra Türk pop müziğinin önemli isimlerine verdiği bestelerle de tanınan Ebru Elver, sözü ve müziği Ercan Saatçi’ye ait, 90’lı yılların unutulmaz şarkısı ‘Özledim’i, İspanyol, Flamenko ve Folk ezgileriyle kendine has üslubu ile yeniden yorumladı. Şarkının yeni düzenlemesi Ercan Saatçi’ye aitken, klibin yönetmen koltuğunda da Saatçi oturuyor. Elver ve Saatçi, şarkının bir bölümününde düet yapıyor ve klipte birlikte rol alıyor.

Ercan Saatçi ile ilk olarak 2006 tarihli ‘Paranoyak’ albümünüzde çalışmıştınız. 10 yılı aşkın bir süre sonra yeniden bir araya nasıl geldiniz?

Ercan Saatçi, güvendiğim bir müzik adamı ve prodüktör. Biz her daim dostuz öncelikle. 2. albümüm ‘İz’i flamenko soundlarında yapmıştım. Ercan Saatçi beni aradı ve ‘Özledim’ adlı şarkısına flamenko bir yorum istedi. Bir demo yapıp gönderdim, çok beğendi ve kısa sürede şarkıyı kaydedip yayınladık.

Poptan arabeske kadar farklı türlerde şarkılar söylüyorsunuz. Kendinize en yakın hissetiğiniz müzik türü hangisi?

Haberin Devamı

Müzik bir tanedir, ya vardır ya da yoktur. Arabesk, flamenko, jazz yada pop farketmez. İyi olan her tarzın içinde olabilirim, ben müziğe hizmet ediyorum.

‘Özledim’ aslında 90’ların çok sevilen bir hiti... Sizce yıllar geçse de insanlar bu şarkıda ne buluyor?

Samimiyet var o dönemin şarkılarında, armoni ve duygu var 90’larda. Kaygısız müzik var. O dönemleri yakalamayı çok isterdim.

Şarkının yeni düzenlemesi ile ilgili dinleyicilerden nasıl yorumlar alıyorsunuz?

Herkes çok farklı buluyor. ‘Cover dediğin böyle olur’ adlı başlıklar çoğalıyor hergün. Bu da bizlere mutluluk ve gurur veriyor elbette.

Kubat ile düet geliyor

Yönetmen Ercan Saatçi ile çalışmakla müzisyen Ercan Saatçi arasında ne gibi farklar var?

Hiçbir fark yok. Birçok alanda yaratıcı ve yetenekli biri. Birbirimizi iyi tanıyoruz ve herkes işini en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiği için sıkıntı olmuyor aramızda.

Sırada ne gibi projeler var?

Hayata geçmeye hazırlanan bir sürü şarkım var, üzerlerinde çalışıyoruz. En yakın projem değerli dostum Kubat ile beraber yorumladığımız söz ve müziği bana ait olan yepyeni bir slow.

Haberin Devamı

Sesim de adım gibi renk cümbüşü

Sesim bazen Sezen Aksu’ya benzetiliyor. 5 yaşımdan beri Sezen dinliyorum, Türkçe pop olarak bana en çok dokunan Onno Tunç ve Sezen Aksu müziğidir. Ağabeyim de biz çocukken bangır bangır Yıldız Tilbe dinlerdi. Sanırım kulağıma oturdu. Bir de hançere denilen bir özelliğe sahibim. Bu durum biraz Sezen’de, fazlasıyla da Yıldız Tilbe’de var. Bu durum da bazı şarkılarda seslerimizi benzer kılıyor. Bundan mutsuz değilim, çünkü iki isim de yorumcu olarak üstad benim için. Fakat benim adım Ebru. Anlamı renk cümbüşü. Ebru Elver’in özelliği, şarkı söylerken birçok renge bürünebilmesidir.