Gazete Vatan Logo

Mursi'nin oğluna şok!

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin küçük oğlu ve arkadaşının "uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak"la suçlandığı dava dosyasının ceza mahkemesine sevk edildiği bildirildi

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kalyubiye İli Başsavcı Vekili Mumin Selman, Abdullah Mursi ve arkadaşının "uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak" suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasının ceza mahkemesine sevk edilmesini kararlaştırdı.

Başsavcılık soruşturmasında, oğul Mursi ve arkadaşı Muhammed İmad'ın adli tıp raporlarında, içinde bulundukları araçta ele geçirilen sigaralarda ve kendilerinden alınan kan örneklerinde uyuşturucu maddenin tespit edildiği öne sürüldü.

"Bu girişimler, Mursi ailesini siyasi savaşın içine dahil etmeyi hedefliyor"

AA'ya konuşan Mursi'nin avukatı Muhammed Sabir, söz konusu kararın siyasi olduğunu vurgulayarak, "Henüz ceza mahkemesine sevk edilmesi yönündeki kararı netleştiremedik. Davanın seyrinin hızı bize de sürpriz oldu. Çünkü, bugün aracın sahibinin ifadesi alınacaktı" dedi.

Yargı makamına saygı duymaya devam edeceklerini belirten Sabir, "Bu girişimler, Mursi ailesini siyasi savaşın içine dahil etmeyi hedefliyor. Savunmamızı mahkeme heyetine sunacağız ancak Mursi ve ailesine yönelik intikam ortamında adalet elde edileceğine inanmıyorum" ifadesini kullandı.

Adli Tıp Kurumu sözcüsü Hişam Abdulhamid, "Abdullah ve arkadaşına yapılan test sonuçlarının pozitif olduğunu ancak bu sonucun, uyuşturucu kullanılan kapalı bir alanda kaldıkları ve birinin uyuşturucu aldığı diğerinin ise bu havayı teneffüs ettiği" anlamına da gelebileceğini söylemişti.

Mursi'nin küçük oğlu Abdullah ile arkadaşı, Mart ayının ilk haftası başkent Kahire'deki bir kontrol noktasında durdurulmuş ve yapılan aramalardan sonra "uyuşturucu bulundurma" suçlamasıyla el-Kalyubiyye Emniyet Müdürlüğüne, oradan da sorgulanmak üzere savcılığa sevk edilmişti.

Başsavcılık, gözetim altında olmaları koşuluyla Abdullah ile arkadaşı Abdulmunim'i serbest bırakmıştı.

Haberin Devamı